Lysande Sickan

500kr x 14 mån
+ födelsedag
+ julafton
+ en till födelsedag
+ en månadslön eller två
= Nikon D300!


/Fattig student med en plan...

image572

Sista praktikdagen

På väg hem över Götaälvbron från sista dagen på praktiken. Trist, men vädret var gött.... Hög musik, härlig dag, snön låg fint och stilla och solen gick ner snyggt över älven. Jag mådde allmänt nice. Plötsligt fladdrar någonting till på vindrutetorkaren och jag upptäcker att där sitter en p-bot fastklämd.
NOOOOOOO!! Snacka om party-pooper.

Fram tills dess gick det ju hyfsat. Gick upp i ottan idag för att fota natt-snö-bilder. Sneggt. Gryningen kom däremot snabbt så det blev lite siluetter istället, hehe.
Tagit farväl av alla på kanalen. Sorgens dag. Och jag glömde lämna in nycklarna upptäckte jag nu..Robert Wells på pianoflotte är humor

Åhjo. Påskhelgen kändes mer som nyårshelgen... massa snö. Men det tackar vi för. Gå runt och knarra i kramsnö är icke fel. Lägg därtill en middag som är precis som julbord fast med påskmust och kycklingar, plus lukten av smällare i luften så har man nyårsafton.

Påskafton? Låt oss säga: Det börjar med the Franssons. Vart slutar det då? Ni förstår nog vartåt det lutar... Jajjemnen. Det blev en kväll på Murveln. Varför blir det alltid så Mackan?
Jag upprepar Varför blir det alltid så??

Kvällens topp tre bilder. Och det är seriöst de mest lyckade... Vi ska inte lägga upp fler...


Mycket tid har även spenderats i Scandinavium. VM tog slut igår med uppvisningen. Där satt jag med världens bästa konståkare framför mig och stundtals kunde jag ändå bara tänka på alla kameror som omgav mig. Haha, skadad? Men åkarna var såklart sjukt bra. Jag blir avundsjuk som få.
Uppvisningens topp var däremot Robert Wells som spelade piano med playback, på en flotte som åkte över isen. Vi vet inte om det var seriöst...

Vi hade icke första parkett som synes, men grymt var det ändå.

Steadicam på skridskor, rätt goa åkningar då eller? Om inte fotografen skulle vart så hjulbent. OCH vajrarna till wirecamen synes. Teknik i bild så att säga.


/400För snabbt

... har det gått.
En vecka kvar i götet. Sen bär det av. Just nu vill jag inte tillbaka till Kalmar och Ekonomijournalistik. Har inte direkt längtat efter denna kurs.
Seriöst, vill vara kvar här lite till. Har ju inte hunnit med någonting här. Men kommer tillbaka rätt snart igen.

På dagarna då jag börjar 6.30 har jag oftast bil till piren. Jag blir varje morgon lika förvånad över hur snyggt Göteborg är i siluett. Gryningtimman längst med älven med Weeping Willows eller Björk ur högtalarna, som blivit min standard bil-musik.
Snygga siluetter och bra låtar! (Lite sorgliga texter som passar på morgonen, haha).

Stuck here with my pride
staring right into the reason
for my watered eyesTrots att huvudinslaget om dagarna här i Gbg är praktiken så håller det här på att bli en konståkningsblogg, vilket är oväntat eftersom jag typ aldrig brukar blogga konståkning, men nu är det bannemig den mest intensiva högsäsong.... Sex helger, nio tävlingar. Sheisse.
Med tanke på det så är det inte mycket jag skrivit, hehe. I helgen var det Lurje (pressansv. och fotograf). Nu i veckan håller VM på här i Gbg, inte ofta. Jag brukar inte ens kolla på VM när det går på TV men nu får man änna passa på, så dit ska jag lite grannnnn.

Bomdiggidiggi i kontrollrummet

Detta inlägg kommer inte att handla om rubriken, jag hade bara rubriktorka så det fick bli ett nämnande av musikvalet i dagens paus.

SNÖ i Göteborg. Varvat med strålande sol. Det är vår! Scoop!
Snön är som vanligt några månader försenad. Jag tycker vi borde ändra lite i månaderan så det är jul vid den här tiden istället. Borde inte vara så svårt att fixa. Så länge alla vet om det så blir ingen förvirrad...Scoop och axel

Igår fick jag äntligen mig en vanlig träning på is. Ingen hård kanske men lång!
3 ½ timme i lagomt tempo för mig i detta skede :). Mjölksyra redan efter en kvart. Shit. Träningsvärk idag...
Men några axlar fick jag till, efter fegeri.Praktiken då? Samesame. Har börjat filma ett nyhetslöp. Kul, idag fick vi till ett riktigt scoop. På riktigt haha. Om nåt bara hade exploderat sen...
Usch. Kom att tänka på en intervju jag filmade, jag har inte sett bandet men Det. Gick. Inte. Bra. Haft ångest i flera dagar eftersom det inte är jag som redigerar det. Samma med ett annat band. Saatani. Störande när man vet att man kan bättre, men det är ingen idé att bortförklara sig, det hjälper ingen.
Provade att redigera i multicam i Edius. Ball. Det blev inte perfekt, men det var ju ett förstatest så jag klipper om det imorgon. Får nog börja från början helt men det går snabbare än att göra om det som det är nu hahaha.
.


Disträ

Så otroligt disträ jag har varit idag. Gubbsen på kanalen fick inte mycket vettigt ur mig. Mest ett "Va? Javisst"
Det fortsatte även på eftermiddagen då jag gick till Swedbank. Hon som jobbade där måste ha sett att jag var ett lätt offer idag för innan jag visste ordet av det har jag nu valt något... något... jag vet inte vad jag har valt. Nåt med pension och räntor och aktier och fonder. Jag som bara skulle byta ut mitt sletna kort.

image562
Haha, kolla vad jag hittade på mamma och pappas dator. Från nian då jag upptäckte Photoshop. Oj va avancerat jag tyckte att det här var. Lägg märke till den naturliga nyansen på hennes halsband.

Mycket att göra nu om kvällarna. Framför datorn. Det här me Leon Lurje o sånt. Kunde finnas en bättre timing men nu få jag spurta i veckan. (shickgrejer också, panik!! vill hellre sitta kvar på praktiken och redigera men hinns inte. damn)

Förfirrad

Fanny är en stjärna. Intensivmys igår.
Utekväll i fredags med kanalfolk (åttiotal? nej det blev lite knas, sorry M!)
Fik med mormor och morfar igår och sen släktkalas med pappasidan i Petronella och Påls nya hus. Finfint och så fick man hälsa på släkten med.


Handlingslista Klåva Second hand:
1 gångkäpp med ringklocka (spatserar gör man med den)
4 stolar
1 par fula moppeglasögon
Praktik, första perioden

Rut?
Tja... lite omväxling från Belin

Jodå, har gjort en tredjedel av praktiken nu. Allaredan..oj
Lite lite uppgifter i början, men nu har de börjat ramla in! Sweet!
Filmade musikvideo igår, gjorde ett reportage med Gbg-patrullen ikväll (reporter i Sca... haha), vart med lite gbg topp10.... blandat alltså.

Asgrym kanal. Svinbra program. Skitgoa anställda. Jättedåliga prefix.
My praktik: (länk asså)
image561
För att tillfredsställa Flachs sjukliga behov av att få höra om Morgongänget kan jag förtälja... ja vad kan jag förtälja? De är  mer morgonpigga än jag.
Sitter i kontrollrummet ibland (06.30-09.00 what the??). Har just avancerat från ingenting till att lägga upp bilder i bakgrunden... Ni förstår ju att kanalen var nära att kantra innan jag kom hit men jag har räddat dem. Så det är lugnt.

Imorgon ska jag och Maldini ta vårt pick och pack och bege oss på en endagarstripp till Linköping, filma lite miljöbilder och sticka tillbaka. Sweet, men nu måste jag lägga mej dååå, för upp i gryningen ska jag.

Sista tävlingsrapport innan p

Söndagstävlingarna blev inte heller utan drama. Massa lag hade blivit matförgiftade. Smittoskyddsverket va där och allt. Värst var det för Salems juniorer, de åkte 10 pers på isen när de brukar vara 16. Strongt att ställa upp ändå. Liksom många andra lag.
Oh well, nu är det i allafall slut på dömandet för denna säsong. Nästan ett år innan man får höra Carinas tvärsnabba övergång från hysteriskt skratt till ett allvarligt: "First element: Intersection" i sitt headset så fort de tävlandes musik kommer igång.

image559
Istället för endast en grå linje att avsluta delen om teamåkning så fann jag denna gamla bild. Surprise från 2004, sjukt synkad piruett.

I Jönköping

Liverapport från hotellet.
Så himla trött, vaknade halv fem i morse och kunde inte somna om. Praktiken har vänt på mitt dygn. Helt fel.
Varför Jönköping? Sitter i en ishall om dagarna såklart och skriver siffror, GOE och communications på alla lag i Sverige. SM jaaah. Kul det. Provdömer i helgen, har inte licens för SM än.
Ungdomsklassen idag var inte att leka med. Väldigt jämt och lite drama på isen när en tjej fick en skena i halsen. Inte så illa som det låter, kunde ju gått illa. Men hon fick "bara" sy lite.

image558Convivium träning, GP

Har varit förvirrad i helgen angående vart jag har befunnit mig. Skulle skriva reseräkning i dag och fick fundera på i vilken stad jag var i och vart jag hade kommit ifrån. När jag väl kommit på att jag för mindre än 24 timmar sen vart på Kanal Lokal på min praktik insåg jag att det måste ha varit i göteborg jag var. Sen kom jag att tänka på att jag bor i Kalmar. Och det kändes lite udda faktiskt, det händer så mycket hela tiden att jag helt kopplat bort Kalmar. Sjukt.

Jaja, folk vill ha datorn. Får sätta mig med de andra o tjöta lite sen sova gott gott, sovmorgon till åtta imorgon hurra!
Får skriva om min första praktikvecka när jag kommer hem again.

RSS 2.0