Lite citat från veckan


-Ni såg INTE mig springa!
/Fanny, till de som satt på bussen


-Jag tror bara på det jag ser med mina egna ögon! Och jag ser det som är på TV!!
/Det är sant!


-I want to be the man behind the man!
/Moe


- Det står en 20 meter hög tomte därborta
- Jaja Tom... kul..
- Men seriöst, det gör ju det

/Tentaplugg (se bild)



A -Vem lånade jag pennan av?
S -Det är min, eller inte min men jag tror jag tagit den av någon...
T -Den är min!
/Fadderutbildningen


- Hörrudu! Så länge både du och jag lever är jag din mamma och är orolig! Det är bara att acceptera!
/Mamma som kommer vara orolig över valborg (Tack för att du bryr dig!!)

RÄTTS- OCH FÖRVALTNINGSKURSEN ÄR SLUT!

Ännu en vecka har förflutit i Kalmar, med tentaplugg och tentaplugg på schemat. Cirkel började på onsdagen, egentligen skulle vi stängt in oss i bibblan, men tom kläckte den fina idén att gå till vallgraven istället. Hurra, sa jag och vi blev ett gäng som satt där hela dan och brände sönder oss (närvarande: B, T, M, G, J, E, T, orka skriva ut namn). 

Nästa dag hade ryktet spridit sig vida vägar i Kalmar och vi samlades även denna dag vid vallgraven för att försöka smälla in lite kunskap... (närvaron utökades: B, T, M, G, J, E, T, N, N, S, I, J, E, K, E).
Var även och pluggade en liten stund på en lite mindre cirkel med M, E, A, S på förmiddagen, oxhagen har även vi fina gräsmattor. När jag kom hem gick jag förbi för att se om de var kvar, men de var just klara. Blev istället en idyllisk promenad i myskläder och tofflor till 4Hgården i eftermiddagssolen. Barnen lekte på lekplatsen, djuren betade och jag tänkte att Hujeda mig vad puttinuttigt jag har det. Så jag var tvungen att spä på det ännu mer genom att plocka en blombukett. Den ni!
Sen blev det lite natten-före-plugg med malin. Malin lär sig genom att skriva frågor på allt hon läser... 360 frågor MED svar hade hon kommit upp i infr den här tentan.. hur lyckas du? Nån gång ska jag även lägga in vår komma-ihåg-berättelse om Claude!

Hade tenta igår! Tentaslask och allt som hör till på kvällen! Men innan det fadderutbildnign och sittning. Sittningsmaten var nog the finest hitills... två Billyspizzor vi själva fick värma. Det är kärlek det. PREMIÄR FÖR GRODHANDDUKEN! Fungerade bra, men malin glömde sin hemma! Dååååligt!
Tentafesten var lite uppdelad den här gången, ingen hade hyrt nåt ställe. Men djungeltrumman fick ändå mycket att skriva om:) Många som sagt VAFALLS idag tror jag.





Fadderutbildning och middag med kollektivet och Giselle idag. Mys. Behövde en lugn kväll men lär väl inte somna än på ett tag ändå...Resten av kollektivet somnade runt halv elva snåret. JAG FATTAR INTE HUR DE LYCKAS!!!! Så här sitter jag med min V-H-S! Duger väl som sällskap.


Nej nu börjar det här bli ett lååångt innehållslöst inlägg så jag lägger ner.


Sakter att göra efter tentan


Saker jag kommer att ha tid med nu när tentan är klar:
Städa
Lära mig knapparna på våra fjärrkontroller
Läsa vanliga böcker
Se på Bodyguard (det var ett himla tag sen)
Skriva mer genomtänkta inlägg
Klappa katten
Laga riktig mat
Klappa hunden
Fira valborg
Ringa alla vänner därhemma
Lära mig spela gitarr (försök  nr 7)
Lära mig spela flöjt (försök nr 1, har jag nu en röd flöjt hemma måste man kunna spela..)
Lära mig jonglera (försök nr 2)
Fixa saker till kvastkampen
Använda grodhandduken
Skriva saker till Shick
Köpa solglasögon på OKQ8
Sova på natten
Sortera min garderob
Framkalla bilder i Rostads mörkrum
Laga mina kläder
Hänga
Spela schack
Handla mat när det behövs
Fotafotafota


Ja, sen kommer allt med stromsteg... mycket som händer de sista fem veckorna som jag ska hålla på med. Fadderutbildning, Shorefest, pilla med grejer på spexet, kanothajk, fylla år, redigera saker till Kaktusgalan, Shorepärmar, Kvastkampen, massa annat folk som fyller år, spinningtest, radiokurs... och sen avslutar jag terminen med att åka hem till götet och pappas 50-års fest Efter det är det Sweden Rock och så är sommaren igång... ojojoj! Kommer gå så fort!
Ballt kommer det bli!

Gott



Detta är gott om man blandar:
Rivna morötter
Majs
Turkiskt youghurt
Lite creme fraiche

(ett recept jag fick ihop samma dag jag åkte hem på jul då detta var det enda jag hade kvar i kylen... då var det även clementiner med i blandingen. Det var ännu godare men nu är det inte clementinsäsong)


Dags igen

Sitter här och läser i min ensamhet. Klockan är kvart över tolv pch jag har lovat mig själv att komma igenom hundra sidor idag... jag har 40 kvar! Jag har läst en hel del tid idag, men det går så lååångsamt fram! Och även om det inte spelar någon roll när jag läser dessa 40 sidor (inatt eller imorgon på de timmar jag kommer vakna tidgare om jag lägger mig i tid) så är det en principsak. Jag får inte ge upp, envis som jag måste vara... suck. Ibland är det jobbigt att vara underbar.

Sista lektionen på kursen hade vi idag. Sen spinning... tungt!

Helgens bravader innehöll:
En lugn fredag med mat på KM
En tjotjimmande lördag. Först till Nilas och tittade på fotboll och grillade korv, sen till Elin på utflyttningsförfest, tog hunden på promenad på vägen till stan:). Kåren, holabandola. Sen lite efterfest hos M, J, A.
En pyamassöndag med pizza, Vänneravsnitt och Rätts-kompendie.


Hos Elin blev jag stylad i håret, vissa hade åsikter om hur jag skulle ha det.


Nej, här blir inga sidor lästa... Hej då!

Till Tom



Detta inlägg tillägnas Tom:

LOL
LOL
LOL






Slutspurt

Nu har spurten börjat lite smått... tenta om precis en vecka. Vi har skrivit klart allt inom kursen så nu är det bara läsandet kvar.
Kursen har vart vääääldigt seg och tråkig, men måste säga att jag är nöjd med kunskaperna jag fått. Inte för att jag skulle vilja arbeta med att skriva om åtal eller myndigheternas post, men nu kan jag i alla fall förstå det. Kommer kanske till och med sakna att läsa åtals- och domslutspapper om snattande från hallowenbarn, 70-åriga gubbar som lägger stenar framför bilar, tafsande på kyrkogårdar, slagsmål på klubbar, mord i oxhagen... you name it!

JAG HAR FÅTT TILLBAKA MITT MOBILNUMMER! Fick ett nytt kort skickat till mig som jag satte i en begagnad mobil (tackar!). Så nu kan jag ringa er igen och ni kan ringa mig! GÖRT!

Var på kalas igår hos Linnéa, äkta barnkalas med ballonger, fiskedamm och glasstårta. Då lever man livet! Kul att umgås med lite folk man inte umgås med så ofta heller! Ball, får breda ut sig i klassen lite :)
Ika har lite bilder på sin blogg.



Valle tittade på soluppgången, onsdags morse

Dao

Mest användbara ord idag:
-Hjälp!
Till Telias röststyrda automatsvar som lätt missförstod. Efter tillräckligt många "hjälp" och ett avslutande "huh?" kom jag tillslut fram till en levande människa...
Jag, Malin, Elin mfl hade väldiga problem.


Citat från kvällen:

- Vi tar och äter pizza först. Att äta pizza och se på film samtidigt är ju som att äta korv och se på bio, det går inte... eller att titta på hockey och tänka på fotboll!
/Martin

- Så länge vi har Belin med är det rättfärdigat att göra idiotiska saker.
-Vi ringer dig när vi vill göra något idiotiskt, tjejigt eller näst intill homoerotiskt
/Grabbdelen i Oxhagenkickers

- Hej. Jag sitter hos Belin och kollar på Martin.
/Tomas svarar i telefon

M:   -Nu har jag ätit pizza, hb, pepparkakor, markill, k-bröd, popcorn...
T:   -... och damm!
B:   -Icke att förglömma damm!


Torra kommentarer= Guld!

image33image34
Mystiska saker sker

Uppdatering

Okej, som många vet är min mobil på rymmen. Men nu vet jag vart han tagit vägen.. Någon har stulit den och spenderat den halva dagen jag väntade med att spärra för att ringa sexsamtal... bra där! Hur kul kan det vara en söndagsmorgon?
Det hann inte bli så mycket pengar dock, 500 spänn. Jag överlever. Min mamma vill betala för hon tyckte synd om mig, ni är de snällaste föräldrarna!!
"Men snälla Elin, kan vi inte få betala den räkningen? Vi har aldrig fått betala några sexsamtal" - mamma med vädjande röst..

Nu är det alltså bara att ge upp min fina gröna mobil och leta efter en ny.

Förutom detta missöde med mobilen har helgen vart sjukt bra! Det har vart härligt väder nästan hela veckan!
Tosdagen spenderades på Söderport (ja, det blev en favorit i repris- spinninglåten, texten var inte som förra gången, men det ska ju vara improviserat... men nu ska låten inte framträda mer). Mest använda ord under kvällen: LOL
Fredagen var lugn. Kalas för Malin som fick en finfin grodhandduk! Vi upptäcte en smart funktion med den, man kan luta fram huvudet och sova, så sitter grodan där och ler mot de inget anande gästerna. Sen rullade jag till Lisas födelsedagsfest! Längesen man såg henne. Men när de drog vidare smet jag istället till eftersnacket från tacofighten hos M, J, A... Somnade där som en stock.
Lördag. Våfflor till frukost, tack!! Gled omkring i stan och allmänt njöt av det fina vädret. Kändes som att vi var på båtsemester. Jag försökte jag förklara varför, men jag var nog lite luddig  kanterna på bevisningen. Senare blev det grillning hos mackan i Lilla Grekland. Över till inflyttsfest hos s.danne. Och tillslut efter många om och men landade vi på kåren.
Söndagen i lugnets tecken... drog ihop massa människor till volleyboll och grillning. Var där hela dagen, två till sju ändå!


SANDEN LJUGER INTE, SANDEN GLÖMMER INTE
Urdrag ur spådomarna i söndags:
Jag och manne kommer att gifta oss, ha 10 barn och bo i en hydda på Södermalm.. om inte det är en framtid vet jag inte vad!
Poor favours framtid är inte lika ljus.. men de kommer ändå bli B-kändisar, spela inför 5000 pers, spela på sjukan osv... ojoj! sen kommer jag inte ihåg vem som fick mest groupisar, men det är bara att fråga sanden igen, den glömmer inte.
Elton och Kiwi gifter sig och får 16 barn,bor i en husvagn.
Stasia och Robin blir stolta föräldrar till två barn tror jag...


Jag uppdaterar detta inlägg senare när jag har lite bilder

teknikens under

Jag har nu varit mobillös i ca 21 timmar. Jag har hunnit fundera och diskutera under dessa timmar, tack alla vänner för att ni stått ut med mitt klagande och oroande för höga räkningar och spärrar... Men jag har kommit fram till:

Att om jag gått vilse i MAXI idag så skulle jag vara körd... Utan glasögon och utan mobil skulle jag aldrig hitta de andra. Men det skulle finnas en utväg som få använder idag: Att gå till informationen och ropa efter dem i högtalaren... 
"Kan klass MEP06 komma till informationen där Elin väntar" 

Att vi är sjukt beroende av att alltid kunna vara tillgängliga. Förut kunde man bestämma att träffas på en viss plats och tid och hålla det! Nu hörs man tre fyra gånger och bestämmer att  "okej, då hörs vi senare". Även om jag lätt skulle kunna anpassa mig till att återgå till det enkla "ses där och då"-systemet så funkar det inte ändå! Alla andra lever ju i nuet.


Att jag antingen kommer att bli mycket mer stressad av att inte ha mobil eller mycket lugnare...

Att vi behöver fixa hemtelefonen så jag kan ha någon slags telefon.


Tufft ju


Jag klarade tentan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fortfarande i extas även om det nu är tre dagar sen jag fick beskedet, skumt! Oerhört gött då omtentan skulle vara dagen efter min födelsedag! OUH!

Det luktar solarium ute! Strålning eller? Hoho, jag kommer bli röd i vår! Jag blir aldrig brun i ansiktet längre... bara på armarna. Det kallar jag ful bränna... jag blir brun överallt utom i ansiktet typ, haha. Men men får kanske ta till brun-utan-sol i värsta fall.
Intressant inlägg...

Missade Taco-ätartävlingen igår, men enligt vittnen var det mycket sevärt. Får väl hoppas att någon är så dum att arrangera det igen så jag har en chans att bevittna detta sjuka skådespel.


Jag avslutar med min officiella ursäkt till Mackan; FÖRLÅT! Från och med nu skall jag aldrig mer skriva ordet Marcus när jag syftar på dig. Hoppas du godtar ursäkten och kan vara min vän igen.

Mystiskt

Fick ett roligt samtal idag! Fick inte säga vad det handlade om till någon men de det berör kommer få reda på det imorgon. Lagom mystiskt mening... men kul är det! Kommer ligga på vissa personer imorgon eftermiddag och fråga om de fått ett spännande samtal.


Snart är förvaltningsdelen i kursen över... hurra! Det behövs väl inte sägas mer!


För övrigt har jag funderat på en till sak: Vafalls?!?
Jag vet att många före mig har grubblat på detta, och jag tycker egentligen det är ett väldigt ointressant ämne även om det berör mig. Men nu är det ändå min tur att grubbla...
Vart tar sockarna vägen i tvätten?
Väldigt irriterande att ha typ fyra olika sockar som inte går att matcha ihop med någon. Men ändå: de kan ju inte försvinna från jordens yta! Någonstans finns de! Det kanske är så att de bara missar varandra hela tiden... att de bara inte är på samma ställe samtidigt.
MEN något fantastiskt hände idag! Alla sockar som kom ur tvättmaskinen passade ihop med någon... Detta har jag nu dokumenterat så jag kan se tillbaka i de allra dystraste tider och inse att mirakel kan ske!!

Det är bevisat igen: Ni är bäst i världen!

Alla ska veta! Världsmästartiteln är ännu en gång tillbaka, ni är bäst!
GULD till team Surprise, helt överlägset!
Boomerang på en 11:e plats, gött gubbar!

image15
Glada glada

image26
"Startdansen"

image28
Ett av grupplyften

image17
Publiken i Kanada


image18image27
Boomerang, långa programet

image21
Surprise, korta programet

image19
Boomerang, korta programet

Minnen

image9

Pappa gillar kollektivets katt... (inga djur kom till skada)





Hittade äntligen mina arvikafestivalbilder! Trodde de var förlorade, men hittade dem såklart när jag inte letade, i min skivhylla! Har suttit och dragit mig till minnes en mycket mysig helg!
Fr.v: Jag. Jonathan, Fanny och jag. Våra kökompisar. Våra grannar hänger vid husvagnen... märk väl klädseln! Fanny längst till höger.

Dag för dag!

På order av en viss Carina hemma i Göteborg skall jag nu uppdatera sidan lite!
Vad har hänt då? Jag drar dagarna lite kort.
Torsdag: Tenta och tentafest, mycket kul mycket kul!
Fredag: Åkte till Göteborg.
Lördag: Fotade på en internationell tävling för ungdomar i team.. haha, inget jag brukar göra varje dag direkt.. åkte tillbaka till Kalmar på kvällen. Väl hemma vid elvasnåret var det raka vägen ut på nattamattest för Shick (studenttidnigen, deadlinen var på måndagen...)Kul och flummigt! Jag, Martin, Tomas och Tom sprang runt och tyckte till om massa nattmatsställen.
Söndag: Mamma och pappa på besök! Första gången de vart här sen dagen jag flyttade hit. Jag tog med dem på IS Klitor-match (mycket upskattade av resten av klacken, de blev till och med nämnda på Klitors matchrapport... ärofullt! www.laget.se/klitor).
Måndag: Introduktion för nya kursen Rätts- och Förvaltningsjournalistik. Köpte takkrona. Våravslutningsuppvisning med konståkningen (på sludders blogg finns referat), sen åkte mamma och pappa hem igen! En kortvisit ja, men vi hann med mycket.
Tisdag: Personreasearch i skolan! Jag och Wiell vet numera allt om Johan Persson (kommunalråd i Kalmar), i alla fall var han är född, hans betyg och hur mycket hans hus är värt... sånna saker! Det var faktiskt roligare än jag trott att ringa runt till Sveriges alla hörn för att ta reda på saker om någon man inte känner. Dansen blev inte av på kvällen av okänd anledning.
Onsdag: Vikarie för spinning, sen fortsatte reasearchen. Åt på Pipes, sen sände jag och Malin radio, direkt till fotbollstittande hos Simba, sen en sväng till Sjukan.
Torsdag: Redovisning, mys i solen, sista isträningen för säsongen, hälsade på Poor Favor när de repade. Drog till Söderport på jamkväll; mycket mysiga kvällar med folk som går upp på scen och jammar för fullt. Just i torsdags höll det inte i sig så länge och folk droppade av men vi var ett tappert gäng som hängde kvar. Tur var väl det för det blev en kväll jag sent ska glömma. För att göra en lång historia kort: Vi tog över allt, det fanns inte mycket mer att göra. Poor Favours första framträdande även om Superdanne inte var där.. PB rappandes, spinningsånger och mycket mer framfördes!
Fredag: Ledig dag!! Färgade håret på Martin och Martin, hann inte på mig själv men det får jag göra någon annan dag. Tävling för mina konståkningsbarn, är så stolt över dem! Saknar dem redan... det var sista veckan isen var frusen... Gick sen direkt till puben för att jobba! Kul, lagom med folk. Många i klassen och mitt kollektiv med kom och hälsade på mig och tomas!
Lördag: Min och Malins officiella flumdag! Gick upp tidigt till byggdagen med Kast, gjorde scengrejer till tre, sen bar det av till Marcus fortfarande i målarklädsel. Grillade, fler folk stömmade till mot kvällen. Till puben och LAGFEST för Klitor. Kulkul! Massa utnämnelser till alla i laget, men jag fick nog den mest prestigefyllda... årets Bengaliska Älg! Med motiveringen "för stort intresse och fanatisk hängivenhet". Tackar! Mycket GLAD! Sen blev det kåren en sväng.
Idag söndag: Hängt hos Martin och Johan. Spinningvikarie sen tillbaka och sett på film, Capote, Säg att du älskar mig (som INTE är en komedi) och Beerfest (tydligen Simbas favoritfilm, har svårt att se varför haha).


Oj vad jag har hunnit med! Hoppas alla hemma är nöjda med uppdateringen! Fick för övrigt se nu på mailen att jag ska vara huvudfadder nästa år! Ball! Kan bli überskôj!

Nej, nu har jag gjort det igen, sitter här halv fyra på natten och ska upp vid åtta... får inte försova mig! Brukar inte göra det men jag har då inte mycket tid på morgonen då jag drar ig till sista sekund innan jag måste springa ut i princip i pyamas för att hinna... hehe!

Men Ha Det Fint!

RSS 2.0