Plötsligt händer det

- Men... här är ju en lägenhet.....
- .....
- .....
- Belin TA DEN DÅ!


(ska tilläggas för er som inte är bekanta med Kalmars system vad gäller lägenheter: De läggs upp typ ingen eller en lägenhet per dag kl 15.30 på Kalmarhems hemsida och då måste man vara online och beredd)
Och nu har jag en lägenhet på Esplanaden. Den var mindre än jag någonsin kunde tänka mig.

Jag tror inte ni förstÅr ur liten den är, men den är min! I detta hus (i tornet bor Anastasia för övrigt):


image605

Inte nog med det!
Mobilen tillbaka! En snäll man hittade den på gräsmattan i Djurängen och satte upp lappar som Malin såg. SWEEEEET! Ibland har man bara tur att andra tar hand om en.

/forfarande 406


Mobillös igen

image604
Dagen började med att jag vaknade bredvid Elin i Karolinas soffa eftersom vi inte ORKADE gå hem igår. I några sekunder låg jag och tyckte livet ändå var ganska gött. Sen började jag tänka och så var resten av dagen förstörd...
Vart var min mobil? Eller... vart ÄR min mobil?
Ja det var så dags. Det är precis ett år sen min förra mobil blev stulen (tankar då och vad som hänt med den). Grejt!

Menmen, dagen fick flyta på. Jag har kollat på en drillträning, jagat mobil, svängt förbi Edina och suttit i SKOLAN såklart. Blev tio timmar ekonomisideredigering... lite drygt. Klassen är ute i så god tid alltid. Deadline imorgon. Alla var där idag. Som vanligt i framtiden. Rätt mysigt om man bortser från själva arbetet då...

Nu: Lägga mig och ha ångest över min mobil


Instängd

Suktande blickar letar sig ut genom fönstret. En soldag till spillo men nu får jag sätta i en extra växel. Fick tag i kommunchefen i Falkenberg så nu är det att skriva av sista artikeln och sen redigera sidor och bilder.

Det har gått långsamt för Mepparna att få något gjort den här veckan eftersom det är så sjukt gött vårväder och alla sitter ute och solar på gården (där det inte finns några datorer). Men nu är det fredag, deadline på måndag och det är nog få som vill ta tid från helgen till ekonomi.


och jag har glömt (skjutit upp är kanske en rättare benämning). Jag fick en "utmaning" av Mici och Fjant för ett tag sen. Jag beblandar mig inte med sånna vanligtvis men det blev som en tvångstanke... så:

Tre namn du går under: 1.Belin 2.Rosanna 3.Det får väl bli Rut om man måste ha tre, även om detta inte är så utspritt.
Tre saker som skrämmer dig:  1.Livet   2.Malin  3.Ann1
Tre saker du har på dig: 1.Trasiga skor  2.Goggels  3.Press
Tre sanningar: 1.Jag är konfunderad  2.Jag ska ha sju sorters deg dag nån dag  3.Det har vart punka på min cykel ett antal månader
Tre saker jag verkligen vill ha:  1.Klarhet  2.Pengar (som är nyckeln till allt materiellt jag vill ha)   3.Förmågan att läsa tankar i två minuter

Gekås gräv

En elvisp? Var det verkligen det jag planerade att ha med mig hem?

Det slinker alltid med något man inte räknat med när man är på Gekås i Ullared. Som tur var hade vi inte så mycket tid att handla, eftersom vårt uppdrag var intervjuer till vårt ekonomiarbete.
I Geites bil vallfärdade vår eminenta grupp hela vägen till Halland, planerandes spektakulära entréer inför intervjun med VD:n (som tur var behövdes i slutändan inte jag och Sanna till denna show).

image601image602

Nya uppgifter och uträtade frågetecken i slutet av dagen. Och klarhet i frågan Sko-Boo och Gekås och deras pakt... som tydligen inte var så hemlig, hehe.

Efter denna dag har jag 1000 kr kvar på sparkontot. Det är detta sparkonto som jag egentligen lever på (eftersom att studiebidraget gått till hyran och jag inte tar studielån). Det är ca två månader kvar på skolan.
Förvånansvärt nog ser jag med spänning fram emot dessa månader av möjlig fattigdom! Hur kommer det gå? Jag sitter här och filar på en budget som faktiskt kommer att hålla, med allt möjligt skrap och några timmar extrajobb! Hoho, jag är helt exalterad!

.


Barcelona - staden konstnärerna gick loss på

Resenärer:


Elin (Joleby)
som blev upprörd över att hon har en söt klädstil. "Jag vill vara... tuff eller nåt"
Sanna som vill veta om man kan bo i Segrada Familia
Echa som blev bestulen redan andra dagen
Karolina som var fachinerad över fula hus
Anastasia som jag fortfarande har en bikinibild till godo på....
Och jag då... som inte är brun!

Vi bodde i Barri Gótic, även kallad Labyrinten (av mig). Gamla stan alltså. Tusen femvåningshus, gränder smala som Ally McBeal, tusentals små affärer och pubar, och överallt dessa vägval...
Tittade man åt vänster såg man: Och åt höger såg man:


Ohwell. Solen sken iprincip varje dag och vi undvek den effektivt genom att gå i affärer. Inget pressande vid stranden alltså (damn) men väl i en del parker. Brännan uteblev. Men en del Rudolfar blev det på oss sol-ovana svenskar.

Lite sevärdigeter passerade vårt synfält. En del fina, en del mer... orginella.
"Vad ska de ha det till?? Kan man bo där?"

Kvällarna blev maraton i tapas och drinks. Med en gluten-intollerant, en laktos-intollerant och två vegeterianer var det jättespännande att leta föda. Men förvånansvärt lätt.
I början av resan tog jag på mig rollen som lagmamma. Alltså att se till att ingen blev borttappad eller bortrövad. Inte smart. Jag är ju den mest tankspridda och höll istället på att tappa bort mig själv. Ett gott försök i allafall.




/406

I´m outa here

Två timmar till avfärd.
Idag skulle jag växla pengar och upptäckte att jag bara hade 1600 kr på kontot (och boendet är inte betalt än)
Jag känner mig väääl förberedd...


Nästan hela tjej-ligan ska med. (aka Visomkompåattåkautomlandsgänget08, eller Visomredanharenresabokadgänget08)
Delar av grapparna bestämde sig för att kontra/härma med solarieresa (aka Visomharrådattåkalängreänspaniengänget08 eller Visomåkersjudagargänget08).
Kvar lämnar vi klabbet (aka Visomkommervaraklaramedekonomiarbetetföreallagänget08 eller  Visomkommerharådattfestaefterveckasextongänget08)

Hoppas på att få komma tillbaka brun... eller åtminstonde mindre blek:)
Oh well, i´m off!

/406


Snart dags för Barcelona

Om några dagar bär det så att säga av. Ett bra sätt att garantera sol under en semester är att inte ta med sig badkläder, solskydd eller någon form av lättare kläder. Funkar varje gång.
Om vädret är gött kommer jag att vägra göra någonting annat än att softa! Inte springa runt! Nejnej. Jag har ritat upp min plan på en karta:

image582

Avvikelser som "kalas" och "galaj" kan förekomma men icke dagtid!!!

/405

Licence to grill

Grill / inflyttning med tema kalas


Grillen i precis rätt temperatur. Makrillen lades på senare. Vad hände med ostronet?


Göran gästade kalaset och vann festen. Vad som hände med Roppin efter detta kort vet bara Micki... Mackan med ost (trumvirvel tack)


"Yes-det-blir-en-tagg-på-den"-4 (till vänster)
"Jag måste vara först med att göra det" (till höger)

Årets LAN osv

Det rätta svaret från föregående inlägg får vara öppet. Så får ni se om jag snart börjar få putande mage....

Första veckan på Ekonomijournalistiken är nu över och detta har hittills firats med LAN och födelsedagskalas. Ja, tio lanare på 20 kvadrat är värt. Men detta år var jag tillbehörfixare istället för aktiv. Orkade inte släpa med datorn, men sugen blev jag allt när jag väl var där.
image573
Aja, var ju hos Olsson sen som fyllt kvartal. Lagomt tempo för min sega skalle. Cake, tjöt och b-hög i vanlig ordning.
Sen tillbaka till lanet och spelade synt i X antal timmar. Kl 04.00 spatserar Nils genom rummet med eftertänksam blick, händerna på ryggen och utvärderar sin dag. Få stunder ser man honom såhär lycklig.
Kanske sitter de där än... vi är ju lediga på måndag som sagt.

/403

1:a april

Frågesport: Vilken del av mitt blogginlägg är ett aprilskämt?

Jag råkade somna när jag skulle ut i fredags. Sju timmar senare, kl 02.00 vaknade jag och sade: "Hoppsan..."
Blev ändå lite kalas när jag fick samtal, sällskap till Shell och några timmars musik och Galenskaparna med Black Attack.

Igår var jag med kollektivet och sa upp mitt kontrakt på lägenheten. Har inte hittat någon ny så jag känner att det var ett smart drag.
När vi var där, på KalmarBo:s kontor allstå, så snodde vi hela deras godisskål.

Jag är gravid. Ensamstående och tänker behålla det

Han som är VD för Ge-Kås är rik

Lördag blev ändlöst letande efter ett stämt piano.
Och en regelrätt Kårkväll där partajarna fick beskåda tre gals med the moves.

Årets första grillkväll är avklarad.


/401

RSS 2.0