Ångest, Tipifestival, Sune och Carl-Einar

Ja, ordet ångest dök upp i mitt sinne ganska ofta igår. Inte bara för att Ingmar Bergman, mannen som antagligen skapade ordet, dog igår. Nej, jag hade ångest över något annat. Över vad ser ni i föregående inlägg.
Men, efter tolv timmars sökande så löste det sig! Och jag var sedan så glad så glad och full med adrenalin. Jag hade kollat ticnet, biljett.nu, blocket, tradera, ticnet igen... helt slutsålt och det var för sent på kvällen för att ringa på några annonser. jag gick och lade mig med tungt hjärta på söndagen. Gick upp tidigt igår och blev mycket mycket glad över att se att det fanns några biljetter över på ticnet, jag klickade på "boka" och.... jag hann inte... de hann ta slut på de sekundrarna jag gjort en liten segerdans för mig själv.

Det var "bostadsgarantin" all over again.

Så jag gick över till att försöka få tag i biljetterna folk sålde på internet, men ingen lycka, de var borta. Ringde Elin och vi var båda förtvivlade, även hon hade gjort samma tabbe. Lite senare ringer hon däremot jätteglad! -Det finns blijetter på ticnet nu! tjoar hon. Vi dyker på datorerna, min är lite snabbare på att komma igång än hennes och jag bokar... system overloaded, säger ticnet-hemsidan och jag får börja om. Hjärtat i halsgropen. Men andra gången lyckads jag boka. Oh, lyckan var total! Ska hämta biljetterna imorgon, och de ska jag hålla kära.



Jag fick reda på att biljetterna var slut på vägen hem från Tipifestivalen! Helt hjälplös satt jag där på bussen och kunde inte göra någonting medan jag kände att tiden och alla få återstående biljetter flög iväg. En ångestfylld hemresa från en mycket rolig festival.
Jag var inte där hela helgen dock, kände att jag försummat den fina staden Göteborg alltför mycket denna sommar så jag ville vara kvar en halv helg. Men lördag-söndag spenderades i Jonstorps djupa skogar, på en fest med musik, dans, imrovisationsteater, veggiemat, en camping på ca 50 tält, riktiga utedass osv. Najs najs. Sanna, Tomas och Kiwi visade stolt upp denna fest för mig, Tom och Micki. Festen hålls varje år, endast känd för invånarna i skoagarna runt omkring. Mysigt indeed. Bästa framträdandet får nog vara de fyra tjejerna som klätt ut sig till olika pojkbandmedlemmar och MIMADE... inte sjöng... utan mimade till massa gamla pojkbandhits. (och när vi tänker på pojkband tänker vi på anna, vars pojkvän faktiskt spelade på festen! kul!)
Jag och Tom sov hemma hos Sludder. Vi tittade på Salad fingers och Chaaaarlie, låg i trädgården, hade minicirkus, läste... blablabla... allt som hör till! I like rusty spooons...
Promenera gör man mycket till och från Jonstorp. "Snart framme...." hell no!
Tur då att  "stan" inte är så stor...



Något roligt som hänt i Göteborg då? undrar ni. Jovisst, säger jag. Kört film-natt med en liten del av "Gänget.. och Elin". Sunes Sommar är ovärderlig.
-Gud?.. guuuuud?
-Karin du ska veta att jag alltid älskat dej.. och barnen... och deeej..
-We call them wiener-breads! -Oh, no you don´t!
-Århundradets-kallaste-natt!
-Vad har de där killarna som inte du har?
-Åh, lakritsbåtar... får man ta? -NEEEJ för helvete! -Tack
-Vart är vi på väg?? - På semester älskling.
-Kexchoklad, det har du där.
-Vi måste ut på vägaran innan den tunga trafiken.
-Sol i sinne, brun inne.
-Gråter mamma, pappa? -Nej Sune... mamma är rörd

Åh det finns så många citat från den filmen, kan hålla på i evigheter så jag slutar där innan jag börjar komma in på Sunes Jul.

Oj vad mycket jag skrivit, men måste bara nämna Häckner! Säga vad men vill, men omotiverade saker gör han, och dansa värdig mig och martin på Kåren, det kan han. Bästa grejen från årets show är när han tar fram en uppstoppad get från sitt piano, sätter sig och rider på den och säger "Jag är en get... Nu är geten här". Samtidigt som han har en himla Haj-hatt på sig och tittar fram mellan sina långa, blonda hår-gardiner ut på publiken.

Skit också

Jag måste säga att jag är extraordinärt klantig ibland.
Har jag inte pratat om att köpa biljett till Way out West hela sommaren? Jo!
Hade jag inte beställt biljetter förra veckan? Jo!
Hann jag inte hämta den biljetten? Nä!
Kollade jag inte i fredags om det fanns många biljetter kvar? Jo!
Åkte jag inte till skåne två dagar och trodde att det skulle finnas kvar biljetter när jag kom tillbaka? Jo!
Fanns det kvar biljetter när jag kom tillbaka? NÄ!
Detta är illa mina vänner... och jag vet en person som kommer att mörda mig när denne kommer hem och får reda på min tabbe. Men förhoppningsvis har jag hunnit fixa det på något sätt fram tills dess...

BSB, skyll inte på mig!

Blandade sommarbilder  från förra veckan.. eller?... håller inte koll på veckorna.

Inför Uppswinget på Liseberg, märk väl Malins brydda min, Pappa och mamma på Rally, Jag och Sofia på Rally, Sara i Slottskogen, Anja på gunga i Önnered, Sanna och Anna försöker spela alias, Pappa vid Fiskebäck, Sommarens schitzofrena väder, Ett av Cluddens min-kort

Anna lät mig veta att hon just nu äger en hel bildserie på mig och Claudine som hon ska lägga i sin "pinsamma-bilder-att-visa-på-andras-bröllop-mapp".  Tackar.
Som kontring på det kan jag berätta historier om hennes Backtreet Boys-period, och även nutida historier om hur hon fortfarande kan precis ALLA låtar. Vi kom för övrigt samma kväll fram till att det inte görs så mycket kvalitetsmusik nuförtiden. Annat var det på Backtreets tid. Alla vailanden, alla stämmor, alla små finesser i musiken som gör att låtarna aldrig blir ointressanta. Det är kvalitet det. Eller hur Sanna? Hehe.. Själv missade jag hela grejen med Backstreet Boys och andra pojkband. Jag äger en skiva med Spice Girls dock. Ändå kan man sjunga med i de flesta pojkband-låtarna och vet precis när de små finesserna kommer (ja, vi tog oss en nostalgi-tripp och lyssnade på några gamla godingar).
Illa? Ja.. men himla kul.



Jag, Mici (min poser-frände), Tezzan och Sebastian på Saltholmen en dag då alla andra inte var där. Hurra




ah... la mér...

image348
Igår vid Fiskebäcks hamn. Gilla? JA!

Solvecka för en gångs skull

Har minsann varit nere vid havet nästan varje dag. Wakeboard i måndags, promenerade ner i tisdags, satt en stund på Ganlet med Anja i onsdags, i fredags var jag vid Saltholmen (som inte är samma som Hängesten, Mici! hehe), och ikväll var jag vid onsala och fiskade. Okej, vissa dagar har jag väl vart lite för optimistisk och det har lett till att jag även vart sjuk dessa dagar, men det får det vara värt:)

Anna, Sanna, Claudine och jag spelade Alias i onsdags:
Sanna: På handen har man flera....
Anna: FINGRAR!!!
Sanna: JA! och en.....
Jag: TÅÅÅ!!!
Måste säga att i stundens hetta är alla dumma kommentarer tillåtna. Med tidspress och allt. Denna var i klass med Claudines legendariska målning av "Rullbrädan". Och man drar sig även till minnes charader med teamet då Stinas svar på varenda ord var "...bög??... BÖÖÖÖG?". (Eller Saras "...trollkarl? trollkarl? trollkarl? trollkarl? trollkarl? elev? trollkarl?... osv " )

Träffade Linnéa x2 i torsdags! Härligt att äntligen hinna tjöta med Ericson speciellt. Vi är grannar men har missat varandra hela sommaren, antingen är den ena bortrest eller så är den andra det... och nu åker hon iväg igen. Tungt. Hon ska till USA sen..inte alls avundsjuk.

Fick även lite instruktioner på vad jag skulle blogga som "oförglömliga stunder och citat" ikväll:
-MEN FISKA DÅ FÖR FAN! (misstänkt likt "kom-och-byt-då-för-fan")
-Nu ska här jävlar SMS:as.

Även bilder som beodrats upp:

Mackan gav upp
Degen fiskar, detta är även mannen som för övrigt bestämde sig för att börja svimma lite hit och dit senare om kvällen. Han fick tydligen spendera natten på Östra, spännande...


wakeboard

Wakeboard idag!
"jag kom upp på första försöket"
I say no more

Liseberg och häng

Åh vilken härlig daaaag!
Solen har vart framme igen! Två dagar ska den vara kvar nu säger dom! Gött säger jag. Var ute i solen i Slottskogen idag med Sara och Emelie, trevligt trevligt, blev nästan värvade av en sekt med. Sen biomörker med Mici, Adam, Tezzan, Sebastian och Sara. 
Hunnit träffa både drFanny (som för övrigt är mycket bra, alla är välkomna att ställa frågor till henne nästa år i radion), gått på secondhandrunda med Elin, vart på Rally med familjen och gått på Tranquilo med Sofia och gamla convivare.
Och så klart: vart på Liseberg!  (närvarande mep: Heldag: Jag, SuperDanne, Malin, Mac. Halvdag: CR-Elin och Elton)

Toppcitat från Liseberg:
Rädda fjortisar i Kanonen-kön: Är den här läskig att åka?
SuperDanne: Nej, det är bara de första sekundrarna som är lite läskiga.
Mackan!: ... ja, sen är man medvetslös.

Mikrofonkillen, Spinrock: Jaha, då var det roliga slut

Inför varje åk: Det ska inte vara /se ut /låta /skaka /knarra så här!!!


Topphändelse No1:

Radiobilarna, som slutade med att en unge satt och grät i kanten och de stannade bilarna. Mackan skyller på SuperDanne och anser att han själv bara "dämpade stöten", Malin smet från platsen och jag är bara ett lyckligt ögonvittne till denna mördarprejning. Ungen var mycket säker på sin sak när han pekade ut SuperDanne som den skyldige.

Tips No1:
Åk inte 5 fullvuxna pers i samma båt i Flumeride

 

Strapatshelg i Sverige

Farliga Bengans
I torsdags sabbade jag hela min ekonomi genom att hänga på Bengans och Mynt och Musik i några timmar.... tolv CD- och LP-skivor rikare och några hundralappar fattigare gick jag hem, glad i hågen.

Reggaefestival, fre
Dagen därpå spenderade jag resterande hundralappar på Reggaefestivalen här i götet. Många timmar var jag osäker på om jag skulle gå, men så fick jag tag i Anna och när hon opartiskt hävdade att jag måste dit eftersom även hon och Elin skulle dit var jag övertalad. Det var regn och förseningar, men en skitkul kväll ändå! Även Yonez och Tom var där såklart och Per med sin trumma! Skönt gung i hans trum-gäng. De får man lyssna på nån mer gång när de ska ut på stan. Sov över hos Anna i Floda och fick äntigen se hennes fina, oerhört fina friggebod till hem! Avundsjuk som få.


Logfest i Stenungsund, lör
På lördagen tog jag mig till Stenungsund och Elton som skulle ha logfest! Mycket, mycket trevligt! Åkrar, Stockholm live, grill, Fia med Hutt, ost, svarta böcker, en mycket fin lada och hårt golv, sammanfattar mycket kort dagen och kvällen. Jag trodde jag säkrat min plats i soffan som sovplats men på något vänster blev den ockuperad av Mr Ost, Yonez och Tomas. Dåligt. Närvarande meppare: Jag, Axelen, Tom, Yonez, Tomas, Elton+1. Och sen var det massa stenungsundare där.
image345image346image344


Stockholm, sön-ons
Dagen därpå, söndag, var det bara att fortsätta min sverigeresa. Tack Axelen för skjutsen till stationen!!! På eftermiddagen var jag framme i Hufvudstaden. Dagen vigdes till Karolina och Anastasia. Mysigt mysigt. Promenerade i stan, var barnvakt åt Hassan, bowlade och åt på grekisk restaurang (med en grek).
 
Resten av Stockholmstrappatsen var jag med min kära syster Sofia. Hon fyllde år i måndags! 23! Grattis, grattis! Då åt vi tapas så det stod härliga till. Vi utveckade även ännu en min. Denna skall användas när man ser en kändis på stan:

Man ska se imponerad/förstummad/beundrande ut och följa kändisen med blick och huvud. Helst med dålig hållning och men ett litet  "åååhh.." som ljudeffekt.

Jag har till och med varit nyttig och hjälpt Sofia bära grejer till vinden (hon ville inte gå själv så jag fick gå själv istället hehe). 
Tyvärr kunde jag inte träffa Emanuel! Han är i Egypten den klanten, nu när jag äntligen tog mig till Stureplan och allt! Du får hålla dig i Sverige tills du flyttar fattar du väl!?



Grattis igen Sofia 23 år!!

Och icke att förglömma Martin (aka Slinkaaa) image353 som också blev ett år äldre i måndags. 21 långa år. Jag kommer snart snart och hälsar på dej!

Goingar i Göteborg

Hälsade på Fanny i måndags. Hennes stora projekt för dagen var att duscha. Hon åkte på återbesök igår för att ta bort stygnen. Verkade ändå rätt pigg och pratgald som vanligt! Det blev en dag med Disneyfilm, South Park, gamla Spice Girls musikvideor och Nemitidningsläsande.... en typisk Fanny-dag helt enkelt. Såna dagar borde vi alla ha mer av! Nostalgi och djupgående analyser om Walt Disneys tankar och uppväxt.
Vackra vackra Fanny... Tycker om dej!

Igår gästade jag Malin i Alingsås! Åh va gott! Tittade på lättsmälta amerikanska filmer och åt center, chips, wienerbröd, lösgodis, grönsaker med dipp, vindruvor... ååååååh va vi svullade! Det är farligt att besöka Alingsås..

Har äntligen kommit in i sommarläsandet nu! Det blir intensivläsande varje sommar eftersom jag aldrig hinner annars! Nu har jag börjat på Bakom stängda dörrar. En 14årig flicka som föder sin pappa två barn... Riktigt obehaglig, i stil med Pojken som kallades det. Ingen Må-bra-bok direkt.

Altanen nu. Läsa... spela lite gitarr kanske... måste lära mej nåt instrument i sommar med!

PEACE & LOVE-FESTIVALEN

Det blev aldrig mörkt på natten! Såpass långt norrut var vi. Borlänge. Nu är tredje festivalen för i år avklarad och här kommer en kort resumé... hur kort den nu kommer bli...
Material till Studenttidningen och radion har vi massa av nu, får se vad det blir av det.
Min kamera är något mystisk så ibland har inte linsen öppnats ordentligt, dum.



-Massa raps! 
/Sanna kommenterar utsikten från bilen och somnar


-Nej, här blir inga barn gjorda... om inte Belin släpper till. 
/Martin och Mackan! på presskonferens

- Oj, vilken bra låt... vad heter det här bandet? Spelar de på festivalen? Åh, va synd...
/Några frågade och några svarade högljutt på frågorna varje gång Bless to be around spelades så att grannarna skulle höra



Sagan om Peace & Love började på onsdagsmorgonen då jag hämtade upp Maja i Torslanda och Mackan i Utby. Vi tog oss snabbt och lätt till Tibro där vi hämtade upp Martin och Gevert. Under den långa bilresan upp (det tog 10 timmar från att jag lämnade min ytterdörr tills vi kom in på festivalområdet) lekte vi bara en enda lek:
Leta rådjur och mäklare. (vi hittade endast en mäklare på vägen upp och ett rådjur på vägen ner).
Väl framme lotsade Robilol oss till stället där Vetlanda-crewet höll på att slå läger. Längst bort på campingen minsann... himla gött med tanke på att det bara fanns en enda ingång till den mest avlånga camping jag någonsin vart på, och den ingången var i andra ändan från våra tält sett. Vi gjorde oss hemmastadda, Anastasia och Sanna anlände lite senare och vi gjorde en campflagga: Camp Ann1.

Camp Ann1 bestod av:
Från vänster: Martin, Anastasia, Mackan!, Kalle, Sanna, Robilol, Belin, Maja, Gevert, Vetlandacrew x3
Jag verkar tyvärr inte fått kort på alla Vetlandafolk men det kanske dyker upp


 

Saker som ofta sades i camp Ann1:
- Man tackar tackar / Åh va gott!
- Skit i dä! (på bred Tibroska)  alt: De sa´ru skita i!
- ÅÅÅH vad jag hatar spinning
- Emanueeeel
- Hallå tjejer
och diverse citat från Pontiaks låtar



Första kvällen spenderades genom att vara nöjda över att ha anlänt till platsen hela och rena. Lärde känna de man inte träffat tidigare och pysslade om vårt blivande hem. Martin och Gevert däremot sprang runt mest hela kvällen på andra ställen och blev sedan joinade av mackan! Vi andra gick och la oss relativt tidigt och fick en god natts sömn (endast avbruten en gång av att M, G och M slänger sig in in tältet och säger - Åh va gott, vaddå ligger ni o sover, den här luftmadrassen vill vi ha, vad ska vi göra nu, varför är det ingen ute i campet, vart är gitarren... osv)



Torsdag. Själva festivalen började och vi undersökte området, lekte lekar i campet (vilket för övrigt inte gick så bra för Kalle, väldigt dåligt faktiskt) och socialiserade mera. Såg lite musik såklart. Jag såg bland annat  Billie the vision and the dancers,  Damien Rice (inte lika bra som jag hade hoppats men mycket bra ändå. gillar han skarpt) Svenska Akademien (Skitkul, publiken var underbar) och Anna Ternheim.
I campingen sedan satt vi ett rätt stort gäng och spelade gitarr och sjöng. Tillslut satt alla och tog i allt vad vi hade i sången: ÅH VAD JAG HATAR SPINNING... den låten kommer att bli en hit!  Även den delen av camp Ann1 som sov gick runt och sjöng på den dagen efter.
Jag och Maja tog sedan en Social Kvart och sprang runt under mycket intensiva 15 minuter och pratade med folk:



Fredag. Alla utom Gevert laddade som tusan hela dagen inför Slagsmålsklubben som väntades och bli en av höjdpunkterna på denna festival.
Efter att jag tittat på Bahnhof (mest på grund av namnet) gick vi med pressackreditering på en presskonferens för Mando Diao. Det fick man inte så mycket material av (lalala) men det var en kul grej. Vi är så tajta med Mando nu...
Anastasia hade mot kvällen sin obligatoriska grillning (utfrågning), denna gången av Kalle som såg lite trängd ut. Sen fick Mackan en försmak på eventuell grillning längre fram i tiden.
Campet gjorde ett försök att gå på en spelning allihop tillsammans. Alla kom faktiskt iväg samtidigt (ojojoj) men redan innanför grindarna tappade vi bort varandra. Såg slutet på Thomas DiLeva (så underbar, han utstrålar så mycket glädje). Några timmar senare var det dags för Slagsmålsklubben!  Det var jättetrångt och galet men precis som väntat. Svettiga som få men det var det värt. (en tjej som dansade ett tag med oss till sina kompisar som skulle hämta henne: "Jag vill stanna, de här människorna är de galnaste jag varit med om").
Vi struttade sedan glada hemåt, det var upplagt för att bli en härlig kväll. Men när vi kom tillbaka upptäckte vi att någon varit i campet och stulit massa grejer. Stämningen dog så att säga jättemycket. Så trist när sånt händer. Anastasias videokamera med band från festivalen och midsommar, två vanliga kameror och lite annat från olika tält. Mycket mycket DÅLIGT.


Lördag. De flesta tog det lugnt innan musiken skulle börja på området. Vi började äta upp den maten som var kvar i packningen. Sanna och Anastasia (och Robin?) åtnjöt kantarellsoppa med ris i och jag och Maja tog för oss av tortelinis, nötter och tonfisk. Senare blev det även fika med riskakor, makrill, morötter, majs och mandarinklyftor. En kullinarisk rätt.
Bandtittande under dagen: Bland annat Snook (ännu ett uppträdande man blir glad av), Weeping Willows (tyvärr såg vi inte slutet av konseren för vi skulle undersöka ett nytt band lite längre bort, men willows var grymma!), ett getöga på The Waterboys och sist men inte minst Timbuktu.
Ibland kom det regnskurar under dagen och en gång var det ett riktigt tungt skyfall, måste säga att jag var impad av lägret att hålla för den skuren, det både blåste och ösregnade, inte ens Ann1-flaggan förstördes.
Innan vi gick ifrån campet gjorde jag, Maja, VetlandaRobin och Pär en tjuvfälla bestående av ett tomt kamerafodral och en halv Jägerflaska. Fodralsnöret sattes fast i marken med en tältpinne, vet inte riktigt vad funktioen var...
Sen bar det av till eldshow och Timbuktu. Himla trångt där, så jag gick och satte mig lite utanför publikhavet. Där blev jag kvar hela konserten. Tillslut fann Maja mej igen och räddade mig ifrån "rännstenen" (hon är min hjälte, hon räddade mig även ifrån mittensätet i bilen på vägen hem). 


Söndag. "Ingen stress, men fart och fläkt ändååå" (Pontiak). Packade så sakterligen ihop vårt hem och begav oss i bilen till sydligare breddgrader. Gevert byttes ut mot Sanna i vår GBG-bil. Vi tog en samlingsbild på vårt camp... tyvärr är inte allt Vetlandafolk med, de hann sticka.
I bilen fortsatte "hitta rådjur och mäklare-leken" (och även nummerplåtar och grisar), Sanna visade stora talanger genom att faktiskt hitta ett livs levande rådjur, men någon mer mäklare såg vi inte. Stannade ett tag hos Martin i Tibro och njöt på gräsmattan. Här levereras även en av de roligaste bilderna från festivalen.


En riktigt go festival må jag säga! Med ett camp med människor från Sveriges alla hörn, bra musik både på campingen och på festivalen, sångkvällar, lekar osv osv.

Sista människan jag släppte av var Maja i Torslanda, där gick vi till Båten som Majas pappa har hållt på o bygga själv i 27 år som nu precis har sjösatts!! Bör vara rätt nöjd.. Bara fixa till inredningen och få på masten så är det klart! Ball!


Lite blandade bilder från helgen. Man tackar tackar till Maja, jag har redan fått hennes bilder med! Åh va gott! Bildtext under.

En luftmadrass, Två fina skärmar på två fina flickor, Två sjungande meppare, En lurad tjej. Vi lurade henne att vi hade HB i dunken (det var vatten), Ett öronproppssubstitut, En glad ordningsvakt, En Damien Rice, En tjej i bakgrunden vi inte känner, En presskonferens med Mando, Ett ösregn, Två sega campare, Två par solglasögon, Två mycket söta flickor, En gäst som mycket självsäkert bjöd in sig själv, Två glassflaggor, En intressant matlagning, En matätning, Två trängda personer, En kulle när Svenska Akademien spelade, En nöjd Maja, En Mackan!, En trött Martin, En eldshow, En härlig Timbuktu, En ätandes Robin, En flykt från festivalen

RSS 2.0