Workwork

Här sitter jag igen då. Klockan börjar bli sen. Jag sitter med en text om Äventyrsbadets badvakt. Det går inte så snabbt för jag gör fem andra saker samtidigt såklart, det blir så när man inte har nån tidspress än. Men den är klar nu skulle jag tro. Bara kronan på verket kvar: Rubriken. Ja, det är inget vi älskar. Ni ser ju bara på min bloggrubrik idag. Inte så inbjudande eller?

Sitter och lyssnar på musik i mina nyanländna datorhögtalare! Hurra! Inget mer burkigt ljud. Valle står och fluktar efter Emilias borste som jag räddat ur hans klor.
Idag lyssnade jag för första gången på SHORE på FM. Haha, så kul! På torsdag 20-21 blir det första sändningen för oss den här terminen. Oxhagenkikkers först ut... med halva styrkan då resten är på praktik. Jag och Tomas ska förbereda ett inslag imorgon som kommer visa Kalmarborna vad världsklass är.

image545

Det flyger alltid massa fåglar utanför mitt fönster har lagt märke till. Jättemånga är dom.

image546

Nu blir det utloggning, trött! Men Edinas förskräckta meddelanden på msn var väl värt att vara uppe sent för. Såså, hej me er.
Lyssna nu på torsdag kl 20.00! www.shore.hik.se om du inte får in kalmars närradio:)

CLU i Lyckeby

Det var dags för bortamatch i, vad vi antar är, en förort till Karlskrona. Eftersom ingen arrangerade en buss så blev det bilfärd i tre fina bilar ner. Helljus, inget ljus, helljus, inget ljus. Spännande färd.
Väl där kan man väl sammanfatta det till att CLU har en bättre klack än Lyckeby.
TOPP 1 CL98-MATCH!
Sjukt jämn match, då blir man peppad. Hela vägen upp till 6-7 var det lika ställning eller ledning med ett mål för ena laget. Men såklart vevade CL98 in segern. Men sista minutrarna var rätt laddade.
Otippat dessutom att klacken skulle få med sig fler i publiken på en BORTAmatch än hemmamatch. Läktaren fick välja sida: antingen knö sig längre bort från oss eller joina oss. Vi hade deras barn i vårt våld inom några minuter.
Axel, som hade "vunnit" att slippa köra bilen fick istället ta av sig tröjan i tredje period och banade väg för fler förfriskade fans att göra detsamma.
Nä jag låter bilderna tala för sig.


"Hör upp Lyckeby, vi har era barn!"
/Nils i megafon

"Säg till dom att ni har fyra nya medlemmar i eran klack idag, det är jag och dom där tre killarna med. Vi hejjar på Lyckeby annars, men idag hejjar vi på Kalmar, okej? Säg det!"
/Dom första konverterade

"Det är svårt att hänga med i deras tempo, men vi försöker ropa lite på våran kant med"
/Random snubbe till entrétanten.

Nån har lagt upp segerdansen med laget och klacken. Alltså, märk väl: Det här är en vanlig seger i div 3.

Lera

På två sekunder var jag tillbaka i lågstadiet. Då tyckte jag om att gå runt i lera med höga stövlar.
Bara det att idag hade jag inga höga stövlar och det var inte riktigt meningen att gå runt i lera, men plötsligt står jag med fötterna nere i geggan upp till anklarna. Den första impulsen var att tjuta förtjust som ett barn, för att sen inse vad som hade hänt och "snabbt" ta mig tillbaka till asfalten.
När jag var liten trodde jag att man skulle kunna drunkna i lera, som i kvicksanden man såg på TV. Den här leran var inte långt ifrån den känslan.
Det är sånt här som förgyller min vardag! Nu får jag fortsätta att möblera vidare.

Apropå ingenting:
"A moment that will last forever" hahah, touché!

Månéén

Det har vart klart väder och (i princip) fullmåne tre nätter i rad nu. I en korsning på väg hem till mig ser man en jättestor del av himmlen. Här skulle jag kunna skriva rad efter rad och flippa ut helt men jag lämnar det helt enkelt med: Ni som fattar, ni fattar!

Sitter i skolan och slänger ihop ett kort inlägg som paus i min datorfyllda dag. Digital publicering har kört igång, men jag tror inte det blir överdrivet mycket framför datorerna. Synd. Ska vi skriva tre veckor av fem när kursen är en mediaproduktionskurs? B-sviken igen.
Hur tänkte dom nu? Jag vill ha produktion! Produktion säger jag!

Får underhålla mig med annat. Har hjälpt Tomas med redigeringen av KHR-dokumentären. Behöver pilla och repetera inför praktiken så det är bara bra! Han drog just så nu ska jag leka sönder hela filmen.


"Jag är Emanuel!"

I göteborg har det vart kamp om guld i helgen. Men jag var icke där. Lite omotiverat att stressa mellan kalmar och gbg för att döma en klass... men tankarna var där! Verkar ha gått bra för alla.

Aw, Emmet från US and A har vart här hela helgen. "Glömde" boka biljetter idag så han är kvar minsann. Än en gång blir vi snart lämnade med endast minnen och nästan tomma matlådor i kylen.
"Jag är Emanuel!" / i transformerstonfall
image528
Med ärtsoppa i blick

Måste börja ta mer kort, det säger jag ofta...

Igår var det kalas igen som synes. Till Gustav som även han lämnar oss om några dagar, vadan det här att flytta utomlands? Kvällens lärdom: Var gentil!

Trött nu. Håller på att läsa His dark materials-trilogin igen, tio år sen sist. Första filmen har kommit, frågan är om jag vågar se den, den kan förstöra boken och det jag har i huvvet. Upplagt för skämt där.


GrönGulGulRödBLÅGulGul

"Grön grön gul röd grön röd blå gulgulgulgulgul
blå blå röd grön blå röd grön blå röd blå rödröd
röd gul grön ORANGE! gulgul blåblå grön blå......"
/G-hero i torsdags

"Gröndrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr blådrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rödrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
gröndrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ORANGE guldrrrrrrrrrrblårrrrrrrrrrrödrrrrrrrrrrrrrrrrgröndrrrrrrrrrrrrrrrrr......"
/Perssa på G-hero

Gött! Och efter g-herokväll i torsdags gick fredagskvällen i hemmakalasets tecken. Från Poor favours repstuga till några hus längre ner och sist till Karolina! Och där trivdes vi och stannade mest hela kvällen. Knött me meppare nu sista helgen innan massa går på praktik! Nästan tio veckor isär.. hur ska det gå?

"Eta pannkaker??"
/Emmet, vi skulle inte reagera!

Haxxxxxad

Jag höll som bäst på att spöa (ohja!) alla i bowling när Roppin ringde och svamlade om lösenord och haxxad och han och facebook osv... Va? Förstod tillslut att min Msn hade blivit stulen och mitt lösenord spritt vind för våg till alla som ville ha, just när jag inte var hemma.
Härligt sånt! Så Roppin bytte ut mitt lösenord på fejsbok, msn o blogg...till "iamacog". Haha, det är humor!
Sen såg jag ett mycket hjälpsamt och lugnande sms från Nils i stil med "Belin ring mej!! Din dator ärsönderhaxxad! Men Robin har bytt några av dina lösenord" osv. Mycket lugnande

Läskigt med internet...

Vetenskaplig rapport: Klar

Vetenskapliga rapporten inlämnad! Aldrig har en molnig dag verkat så solig!

Mina höga förväntningar att komma upp tidigt i fredags krossades inom några timmar efter senaste inlägget. Vid tolv låg jag i sängen, vid tre hade jag fortfarande inte somnat. Gick upp och åt en potatis. Det hjälpte, men det var redan för sent.

Effektivt i bibilioteket var det i alla fall! Jag och min partner in crime Nilas har jobbat doktit hela veckan och jag har till och med hunnit med att göra annat.
Fler TVspelskvällar, lite kalas i lördags och CL match igår. Flaggorna var med, mepparna var trötta och CL utklassade Lagan med 15-2 så spännande match var det inte. Men tifo var det.


Veckans citat by Nilas:
"Någonting har dött härinne!"  Nej... kaka!

CLU flaggor

Efter tre långa dagar i bibilioteket har jag funnit min rutin: Sitter jag så länge jag kan i biblioteket och är nöjd med mitt arbete (alltså inte ligger sämre till än dagen innan, jag och Elin ringer och peppar varandra mest hela tiden) så får jag leka på kvällen. Alternativt sova.
Igår blev det TVspel med Tåmas & Slinka. Idag blev det flagg-pysselkväll här hemma med Nils (nålarn), Harald (sömmerskarn) och Ville (anektdotarn) inför CLsöndag. Två timmar, två megaflaggor och 6 mindre flaggor senare var vi klara. Äntligen fick min minisymaskin komma i arbete även om den inte pallade mer än några meter. Vi provflaggade lite ute på balkongen, det såg ut som att vi skulle ut till krig eller nåt. Den här modellen har vi arbetat efter. Tänk bilden fast i blått:

image525

Härligt.
Ska prova att somna innan tolv idag så kanske jag hinner till biblioteket innan Kalle och Robin... det kommer aldrig ske... Men man kan ju ha mål här i livet! Och det har jag! Imorgon ska jag ha skrivit klart resultatdelen på min vetenskapliga rapport!
/391

Back in Kalmar

Kom hem (tillbaka) igår och tog en dag för att packa upp, ha viktigt möte med Edina (lusselelle) och glo Natural born killers med Tomas och Martin (som för övrigt för närvarande hyr 1,5 kvadratmeter hos Tomas). Sjuk film det där, och bra!

Edina drog slumpmässigt en skiva ur min vinylhög och sa att den skulle stå som symbol för hela mitt kommande år. Bob Dylan, at Budokan (live). Inte dumt, den är skitbra! Får se hur jag ska tolka det allt eftersom året går.

Men idag var/är det slut på roligheterna. Biblioteket några timmar idag för att få struktur i min uppsats. Härligt att träffa många andra som inte heller är hundra på det här. Tillbaka imorgon! Spurt nu i veckan och alla ska med.

Åh va glad jag blev när jag hungrig gick in på Maxi för att köpa mjölk och kommer över 10 paket nudlar till kampanjpris! Lyckan är gjord!

Slut på min tretimmarspaus! Ner i böckerna!

Värst va alla flyttar

Nu börjar folk röra på sig...
Sofia och Jens ska precis flytta (fråga mig inte vart, jag är dålig på stockholm)
I torsdags var jag hos Ny som flyttat till Kortedala med pojkvännen.
Senare till Claudine med Sanna, Maja och Anna till hennes nya lägenhet för allmänt tjöt.
Igår lekte jag med Linnea o co hos Fanny (inte Dr) som ioch för sig inte flyttat men nu bor i deras "nya" källare (svårt att förklara, men det är en drömvåning).
Idag flyttar Maja till Stockholm för att plugga i 5½ år
Tez har hastig och lustigt flyttat ihop med pojkvännen
Om en timme ska jag till Sara som just flyttat hit till Frölunda
Ikväll blir det träff med Jessica som ska flytta till Borås av alla städer
Och de flesta som pluggar i andra städer har redan åkt tillbaka. På måndag tar jag mig tillbaka till Kalmar. Kommer aldrig att få ihop en uppsats om jag stannar här, för nu efter jul har alla all tid i världen att leka.


Igår innan jag begav mig till Fanny var jag och pappa på observatoriet i Slottskogen! Kollade på Mars och strosade i deras mysiga lokal. mmm

Nyår

Mmmm, nyår är  förbi. Denna afton som alltid planeras för mycket. Den har ofta så höga förväntnigar på sig att den inte kan bli annat än misslyckad. Man vill egentligen bara kura in sig i ett hörn. Många vill, få gör. Vi gjorde.
Jag, Fanny m bror och Martin åt trerättersmiddag i mjukiskläder och hyllade ABBA genom att sätta Happy new year på repeat i några timmar. Vi skålade och såg på när tusenlapp efter tusenlapp exploderade i form av fyverkerier runt om i Hjuvik.
Tack fanny, min hjälte!
image522

Vad tycker man då om året som gått? Det är inte direkt att slänga ihop på en kvart. Nöjd måste jag ändå vara.
Har suttit på tåg väldigt mycket det här året. Rest runt i sverige som en skottspole. Särskillt under januari-april då jag knappt var i Kalmar, och sommaren då jag knappt var i Göteborg. Sen trodde jag det skulle bli lugnt på hösten men när jag tänker på det var jag ändå ifrån Kalmar typ 7 gånger nu på hösten. Aja. Det är ju roliga grejer i alla fall. Tävlingar, bröllop, 50årskalas, utbildningar, festivaler, köpenhamn, besök till vänner och släkt.
Ändå hinner så mycket hända i Kalmar. Tittar på lite bilder nu. Man har lärt känna mer folk, fått längre hår och kortare igen, blivit brun och vit igen, fått kollektivmedlemmarna katten och hunden, folk har flyttat hit och dit och gräsplätten till skolan har blivit asfalterad...

Kanske skulle ha lite utmärkelser, men orkar inte minnas så mycket. Det får bli en enda:
Årets modiga: Min syster Sofia på tunnelbanestationen, alla borde ha ditt civilkurage!

Oh! tillagd, haha! Jag rensade min mobil idag och fann detta:
Årets sms taget ur sammanhanget: "Nej! Jag vill ha! Ge mig en muffin och en död potter!"
Hedersutmärkelser:
"Grönland - stället där "gå ut och klubba" har en helt annan betydelse..."
"Jag är Charlie, du candymountain, sno min njure!"
"Jag går och fiskar sjunger dom nu. Har du fiskat?"
"Hmm, har haft ganska bra erfarenheter med en Nina så... ge mej"
"Ja nu är jag fanimej bitter. Upptäckte just 3 chokladbitar som var "kvarglömda""
"Ge mig ett namn! Jag raderar det sen!"
"Alltså hockey, som i världens-tråkigaste-sport-hockey? Judas-Belin! "
"Säg inte att jag har en röd särk"
mfl.

Ja, rätt spretande inlägg men det är ingen artikel det här:) Så då kan jag dessutom lika gärna tillägga att vi vart i Slottskogen idag och kollat på älgarna. Hehe! Gott nytt år igen!

RSS 2.0