I år tar nyhetsradion knäcken... på oss alla...

... för att använda ett favoritcitat från allas vårat "Sunes Jul".
Det är tungt nu alltså. Stressig kurs och jag har inget flyt i den. Alla går runt och är allmänt jättetrötta med påsar under ögonen. Haha, nä inte alla, men många. Jag har däremot fått ett litet uppsving nu, nu har jag lite idéer som kan bli nåt av till nästa vecka. Både nyheter och magasin.
Ja, nyhetsradio alltså. Två sändningar per dag, ett magasin i veckan....
men allt handlar bara om att komma in i det. Jag tror dessutom vi kommer ha tre sändninger per dag sista veckan...
NOG KLAGAT, radio är ju kul!

I helgen blir det koståkning igen (märks det att säsongen börjar komma igång nu eller?). Till Tjörn bär det av. Jag ska provdöma igen, trodde jag var färdig med provdömningen eftersom jag fått min domarlicens och dömde förra året. Men jag tackartackar. Jag hade inte velat att mina poäng skulle räknas på första tävlingen iår, måste bli lite varm i kläderna först.

Random grejer:
Praktik kanske fixad. Ska kasta iväg ett mail imorgon så får jag se om det är så...

P-dag igår. Femte? sjätte? vem vet...
[poåskrijäz] sände mellan 20-21 ett packat program. Tre mer eller mindre seriösa inslag och en telefonare.. sen var tiden visst slut. Oj. Malin, my partner in crime! Vi måste fixa den där enkäten vi snackade om...

Idag funderade jag några minuter varför jag såg ännu sämre efter det att jag satt in mina linser. Kom sen på att jag satt i båda linserna i samma öga. Varje dag bjuder på erfarenheter.

Var hos Edina på spontandejt i måndags. Agerade Platte live och åt peppkakor.

Köpte adventljusstake till redaktionsrummet idag.

Har varit arg, glad, stressad, lugn, trött... men inte pigg. måste lägga mig nu...

/379

Växjö och KHR

"Are you hungover, or did you love her?
Is this a broken heart or is it a broken nose?"
/ copyright KHR:s första hit. Riktigt bra texter av Anton

I fredags filmade jag och Elton Kalmar Highraiders på deras första repning tillika skivinspelning. Det kommer bli en mycket fin dokumentär... ett försök till belgisk speed metal spelar de... fast inte så snabbt... och med glamrockutstyrsel. Två av de tre bandmedlemmarna hade i princip aldrig hållt i instrumentet de tilldelades, men managern verkade nöjd.Efter en lung fredagskväll bar det av till Växjö och tränarutbildning (efter en omväg kring ishallen för att hämta mina glömda skridskor, lite panik när hallen inte var öppen kl sju på morgonen, sovstund hos karolina, hämtning av skridskor och tagande av senare tåg).
Efter några timmars föreläsning om teknik, ISU judging system osv får jag plötsligt lite sms:
"COG"
"Cog!!"
"COG!"
"COG"
"Cog"
"Cog..."
"COG"

Inom loppet av en minut. Från några (förmodligen hejdlöst fnissande) vetlandaresenärer. Tackartackar, tur att jag för en gångs skull hade ljudlöst.

"Är ni två ett par? Ni såg ut som ett par"
/åkare till mig och J.
Eh.. nä. Men trevligt att någon kan tro att jag (läs nästan 180cm) skulle kunna åka par. hahaha. Övningarna vi gjorde, låtsas hålla barn på basic 1, var kanske inte i världsklass.

Saker glömda:
Tränarpärm, intyg från kurser, intyg från KKK, sovkläder. Plus nästan glömda skridskor.
Saker ihågkomma (till skillnad från förra gången):
Träningskläder, tandkräm

Gött, då har jag gått klart det här steget i tränarutbildningen, om jag blev godkänd på proven.Ny nyhetsvecka imorgon. Åh, ingen sovmorgon i helgen, ingen sovmorgon denna veckan, ingen sovmorgon nästa helg, ingen sovmorgon nästa vecka..  men sen kanske?
Sen kanske sofia kommer till Kalmar! Hurra. Favvosyrran.

Mamma

Pratade med mamma just på telefon.
Operationen har gått bra, härligt. Tänker på dej!
Love jo bekås!
image503

Finbesök i Kalmar

Efter en helt underbar helg med min Maja och min Anna såg jag dem idag gå på tåget mot Göteborg.
.... och plötsligt kände jag något jag inte gjort på väldigt länge: Hemlängtan. Just då kunde jag inte komma på någon bra anledning att vara kvar i Kalmar. Ville sätta mig på tåget och bara åka. Eller åtminstone tvinga Maja och Anna att stanna kvar.

Har vart en ryck-kul helg. Så glad att ni kom! Till och med sjuka maja anlände, även om det resulterade i att jag själv nu sitter och knarkar panodil...

Vid sju i fredags anlände de två. Det blev film-återseende med fart (om än lite väl regisserad).
Installation av vänner. Mat och Idol.
Träffa Monica på Krögers.
Svenska Akademien och Kapten Röd på Vallen.
Go spelning. Lagom med folk, inte som på Söderport förra gången då vi blev så tilltryckta att vi blev fem centimeter längre och tre centimeter smalare.
Fotografera för CR (nej inte cityrapporten) gjorde jag, tog ett tag att bli vän med kameran. Tillslut fick jag gå ner till 1/20 i tid för att få in ljus överhuvudtaget. Hm... jaja.
Lyckliga gled/skuttade vi omkring. Mycket bra musik. Ut tillbaka till Krögers dit Monica lyckats ta sig igen. Allmänt runtglid någon timme och sen hem.
image482image483


Lördagen sen. Inleddes med ett spinningpass, som Maja FORTFARADNDE inte har gått på. Okej för denna gång då du var sjuk. Pigg blev jag i alla fall.
Uppsamling med Anna som sovit hos Monica. Jag och Maja förberedde ett välkomstuppträdande till Anna. Det förstördes av att hon kom med bussen åt andra hållet och såg oss öva. Och tog kort.

Göteborgarna blev mycket impade av Kalmars lönnlöv. Några åkte ner i Majas väska tillslut och ska bli till skålar.. jåhå??
Fika och sen inhandlande av sushi. Mycket bra idé.
Hem. Fastnade otroligt nog vid en highschool film, kollade gamla bilder (från tiden då man framkallade och satte in i album) och åt vår råa fisk.
Monica + 1 joinade oss när vi satte igång discokulan och lite Slagsmål. Sen var det bussen tillbaka för dem av nååån anledning och vi drog oss till lite seriöst fotbolls-tittande hos Bengt. Seriositeten försvann när det var klart att Sverige åkte på stryk. Aj. Det fick bli att bli glad på Kåren istället.

Söndag. Tre lagom utvilade flickor vaknar, fixar frukost värd kungar, exprimenterar med salt, gör radioreportage (hör resultatet på shore) syr och allmänt myser. Tar sig sakterligen ner till stan via lönnlöv och andra sevärdigheter. Hinner träffa Monica +2 en sista gång på fika i expressfart en halvtimme innan tåget går.
Sen var det dags att ta farväl. Tjänna hejdå!

Tillbaka till vardagen här, som inte är grå på något sätt men lite färglösare nu när ni åkt.
Tack för helgen tjejer!
image498

Mycket sades, många teorier diskuterades och några testades...
"Var är landet?" / "Vad gör landet?"
"En gång polis, alltid polis... det är mitt motto"
"Av! AV! AAAAV! AV-AV-AV-AV-AV-AV!!!!"
Hur mycket salt man kan äta innan det inte GÅR längre/ innan man dör
Hur man ska räkna bilarna själv på en motorväg effektivast
Hur poliserna kommer att sitta i fönstret med snubbelsnöre

Jag: Stolt förälder

Kom just hem från Greased Lightning. Showen som Malin är med i. Mat och underhållning, mycket bra! Kanske var det så att jag var extra känslig idag (anledningen kommer jag till), men under de två-tre första låtarna som framfördes som Malin var med i fick jag nästan tårar i ögonen. Det är ju min duktiga vän som står där uppe. Du är en stjärna!

Kände mig som en stolt förälder på Luciatåg.
Fikade hos Edina igår
. Mystjej! Sen blev det ut ett tag ändå, detta var jag icke beredd på! Till Linn, sen puben och Fula fisken. Skvallerskvaller! Hohoho... och nästan borttappade glasögon. Illa. Men de återfanns efter lite letande. Avslut med Moulin Rouge highlights hos Edina.
Magasinsändningar idag. Härligt. Satt vid en dator hela dagen och stormtrivdes.
Gick till isen direkt och kände att jag borde varna de små liven innan träningen att jag kanske skulle vara småirriterad denna träning eftersom jag inte hade ätit på nästan ett dygn (jag ser mamma dunka huvudet i bordet efter hon läst denna mening). Det var illa! Jag hann helt enkelt inte under dagen!  Barnen fick kämpa idag i alla fall.

/378

Fyllan i villan

Efter lugna fredagskvällen, tack för mys och ont i magen Malin, gick jag upp tidigt för ett spinningpass på lördagen. Jag skulle bli filmad och utvärderad... oh! Lite skulle jag förbättra (typ använda micken eller headsetet för att slippa stressade kunder för att jag talar så intensivt) och lite var bra! Han älskade min musik för övrigt. Det tackar jag Stjärne, Anastasia, Tom med flera för! Nej jag tänker inte tacka Tomas Judas Andersson.Med detta i ryggen var det upplagt för en bra dag. Vid femsnåret stod runt 130 pers utanför skolan och lassades in i tre bussar. De tog oss till hemlig ort som var en bygdegård en halvtimme utanför Kalmar. Det var början på årets Fyllan i Villan, en återupptagen tradition för alla nuvarande och gamla Meppare.
Temat var log/bonnigt. Många rutiga skjortor såg man... Måste säga att det var sött tema, vem passar inte i huckle, väst, förkläde etc...Kvällen i runda slängar bestod av:
Mat, vin, filmvisning, hela havet stormar, efterrätt, "res dig upp om du har...", Linedance, spexorkester, brandlarm med stjärnskådning, häng och allmän dans.
Nio timmar senare var vi alltså klara.... Skyfflades tillbaka i bussarna och tog oss hemåt i ett tunt lager snö. Halvvägs hemma överfölls jag av en enorm godhet. Martin "Slinka" Sjölander hade nämligen glömt sin mobil när han gick av på tullslätten och jag tog mig till N37 för att slänga av den (det är ju inte så långt tänkte jag). Sedan förbannade jag min godhet, det var så fruktansvärt kallt! Det blev att stanna på N37 det. Fem pers i en säng kan ju lösas på smartare sätt iofs.

Helgens lärdomar:
Katter är nödvändigtvis inte smartare än hundar. Beviset fick vi när Valle råkade bränna upp lite av sig själv vid spisen.
Ge inte efter för det goda samvetet när du bara har klänning och oisolerade gummistövlar i minusgrader.
Astronomikurser bör man gå. Planerna börjar återigen ta form.Nu har nyhetsradion kommit igång på riktigt med. Första sändningarna idag. Kommer bli mer och mer under de närmsta veckorna... härligt? Kanske, när man kommer in i tempot.
Jag har alla fall vakendricka så det räcker och blir över. Malin som har kontakter i nöjesbranchen kom nämligen över ett helt flak med Pucko som hon gav till mig! Åååååååh! Tackar tackar! Känner du mig? hohoho!
Jag änvänder dem även i ont syfte ibland: Om man vill ha en Pucko av mig får man skriva ett telegram! Haha.

P-kakstisdag idag. Färre och färre pannkakor blir det... men mer välgjorda... vi ska stå ut till jul i alla fall.


/Hitta 378

I november tändas tusen juleljus

I tisdags sa jag till Therese att jag skulle hålla mig en vecka till, sen skulle jag börja lyssna på julmusik. Jag bröt det redan samma kväll... det är ändå en månad senare än förra året. Men det var för att jag då gjorde ett jul-teamprogram med åkare som aldrig åkt team innan så det tog sin tid... och att vi hade julspecial med Boris på Hyllan i oktober.
Man måste ju passa på att lyssna innan jul! Efteråt blir det ingen känsla. Samma med julgran.

Oj vad veckan gick snabbt. Flög förbi gjorde den, nästan. Helgen är kvar. Lugnt ikväll med malin, jaaa. Just nu ser det ut som att det blir att titta på första Idolfinalen för iår.
Oxhagenkikkers igår på radion. Elton skulle lära sig att jonglera. Gick bättre än väntat. Mycket fina ljudeffekter inlagda av Martin. Fin faktaruta av mig. Tomas Judas Andersson svek. Hemlig gäst som inte blev så hemlig (dillz), som hade intressanta frågor.
"Fyllan i villan" imorgon. Har fixat kläder typ... blir inte lika engagerat som förra helgen, men kul med något tema i alla fall.
Ruben kastrerads idag... lagom groggy vinglar han omkring. Lille vän...

/hitta 375

Från byrå till tävling i Jönköping

Gårdagen inleddes med några timmars pyssel härhemma. Vi fixade till fondväggen som Em och T målat natten innan. Hängde nya tavlor, fixade drapperi och möblerade om. Åh va fint.
Ena sidan, andra rummet blev även ommöblerat.

Jajjemen. Samtidigt var det fil på halloweendräkt. Det blev att bygga en liten byrå. Lättast så. Fin blev den med. Klumpig. Taskig, beige färg och helt suverän. Nackdelarna var många: jag var helt handikappad, jag fick be folk om tjänster hela tiden. Jag kunde inte knö mig... folk använde mig som bord... och om jag välte kunde jag inte ta mig upp själv, vi provade. jag låg som en sköldpadda på rygg...
Maskeraden på Ejdern var i alla fall kul! Riktigt bra klädnader av många. Sen var det kåren. Vakterna sa bara "okej det är byrån, kom in". Borde påfågla mig mer ofta.Snusmumriken, På väg mot Ejdern, SvampBob Fyrkant och Duffman, Avmaskerad Gustav, Jackie var på g, Överkört dagisbarn och byggarbetare, Pimp och transa, öh..., Jag smälte in bra, Icke maskerade... dåligt! Brydda ögonbryn

En go kväll, med lite klanterier. Lugn efterfest. Men sen. Insåg vid fyra att jag skulle vara vid Shell tre timmar senare för att åka till Jönköping på tävling... lunkade hemåt. Fann Mackan utanför Kupan. I andan av skitsnack blev det vinylspelande, sushi och planerande ("eh.. han ska med" hahaha). Slutsatsen vid halvsjusnåret: Människan är dum i huvudet (släktet alltså).

Nej det var alltså ingen idé att försöka sova... Prick kl sju stod jag vid shell och blev hämtad av en åkare och hennes pappa.
Tävlingen var kul! Lite mysigt att vara i ishallen jag själv tävlat i en del. (ja det var inte jag som tävlade idag alltså, jag var där som tränare). Sofia, Alva, Emma och Tilde var där från Kalmar.
Gick bra! 1:a, 3:e, 4:e och 6:e plats blev det! Av 14. Gött. Så duktiga så!
På hemresan satt jag mellan syskonen Kennerfalk och blev utfrågad på allt mellan himmel och jord... Jag funderar faktiskt på att tipsa dem att bli journalister. Hela mitt liv fick jag berätta om (med inriktning på konståkningen) under de 2,5 timmar det tog hem. Hemma nu och ska bara sova!!

Godnatt! (såhär tidigt har vi väl aldrig sett mig lägg mig!)

/På 374

Byrålåda eller Rysk tränare?

...fast denna gången är det halloweefest på "rätta" helgen. Även om det inte finns nån rätta helg, det är ju Allahelgona egentligen! Icke att förglömma det!
Vet inte vad jag ska vara än... krokodil är nu uteslutet. Förslagen som haglade på onsdagens secondhandrunda resulterade i följande lista:
  • Kon (en sån som man har på vägarbeten)
  • Byrålåda
  • Gitarr
  • Rysk tränare
Bara att välja och vraka... eller ta det som blir lättast att fixa.. gitarr ligger nära, såsom byrålåda. Rysktränare hade varit mycket lätt om jag hade mycket cash. Det finns nämligen många bra pälsmössor och kappor på second hand men de är inte billiga för det...
Vad det blir får vi se imorgon. Ska till Elton nu och hämta kartonger. Handla mat sen, för det ekar i kylen.

Veckan i några meningar:
Tidningsredigeringskursens examination i måndags och tisdags, kursen slut idag. Ett besök på Blodcentralen för mina låga värden. Pannkaksdag. Fnöske. (man kan gå 24 varv på 4 minuter)
Isen fyra gånger denna veckan... Second hand runda. Äventyrsbadet med sex mer eller mindre leksugna meppare (Nils blev i allafall poppis bland mellanstadieungarna) Men vad hände med vågmaskinen?
Bonde söker fru och pub.
Jobbade på puben igår. Slitigt.

Så, nu vet ni precis vad jag håller på med...
Ses i höstmörkret! Åh, va mysigt!!

RSS 2.0