Jag har mat

Jag har maaaaaaaaaaaaat hemma!
Den ekande kylen har inte berott på pengabrist lika mycket som tidsbrist.
Men nu när Mici kommer var jag tvungen att göra något åt saken, vare sig jag ville eller inte. Desamma gäller diskningen som jag inte tagit tag i på några dagar.
Tack Mici! Hon sitter snart på tåget hit.
Åh, jag har clementiner och mjölk och bröd och paprika...

Nu uppsats igen!

/453

Bibblan, vårt andra hem och knutpunkt

Tiden... vart tog du vägen?
Det är mycket nu. Den klassiska frasen "det finns faktiskt 24 timmar på ett dygn" haglar tätt omkring knutarna i bråda dagar. Men det ska gå. Kortsiktiga mål kommer man lågt på. "Betar jag bara av den här dagen..." "Jobbar jag bara stenhårt fram tills på onsdag..."
Man lurar sig själv. Tror att en paus är nära. Men inser att man misstagit sig inom kort. Nu trodde jag till exempel att det skulle bli lugnt efter idag. Men istället får jag spurta igen tills på fredag. Nästa etapp är måndag. Däremellan kommer Mici.
Ja mici kommer! Det blir en tankepaus jag väl behöver. Weho! jag ska visa henne hela stan om det itne är för kallt. hon har lovat att hjälpa mig julpynta (julpynta i studenthem aka sätta fram adventsljusstaken och klä en fikus till julgran).

Vi hade vårt första handledningstillfälle igår, eftersom vår handledare har varit i Etiopien de två första veckorna... Hon frågade vänligt men på fullaste allvar om vi verkligen hade planerat att hinna klart med uppsatsen denna terminen..... jaaaa...... det tänkte vi. Precis som alla andra, eller? Ja, då blir det högsta växeln från och med nu... hehe.. Detta kanske också innebär lite mindre genomtänkte blogginlägg. Kanske precis som detta. Håll till godo.


Krit-terapi

En lite konstig, rolig, lustig helg. Som avslutades i en kaskad av kläder, salta ögon, kritor på golvet, äppelkaka och telefonsamtal. Det känns som att jag inte riktig har varit vaken sen i lördagsmorse. Kanske har det med förkylningen i kombination med spinning att göra. Fast nej, jag vet många andra anledningar som är bovarna.

I vilket fall, så sitter jag här med äppelkaka på golvet, med vaniljsås gjord på nils mjölk som jag hämtade i pyamas, luddsockar och sunkfrilla. Gött med no limits (nästan). Färgkritor och papper är framme. Målar blommor och solar i glada färger till modefotograferingen imorgon.
Oväntat bra tankedödare. Kladda på. Ingen nogrannhet. Bara klassiskt kladd.
Lalala, rosa! (hahah, imitation av Ika?)

Dashing trought the snow

... on a one-horse open sleigh

Snö!! We! Ett millimetertjockt lager har lagt sig på tak och mark. Trots pyamasuniform var det svinkallt inatt.
Men vi välkomnar ändå på något sätt kylan här i C-uppsatstider. Lättare att motivera sig att sitta på bibblan då.

Däremot... kommer det inte vara kul om kylan håller i sig tills på måndag.. För då ska vi ha modefotosession i ett antal timmar, under en bro.... Med vårkläder...
Fast jag ska hålla i kameran så det är inte jag som tar den största smällen (möjligtvis mina fingrar).


Meet Fran ...

"Meet Fran Stalanovskivichdividivitschki.
In her home country of Romanovia, dodgeball is the national sport. And her nuclear powerplant team won the championships five years running. Witch makes her the deadliest woman on earth... with a Dogeball.
Ball me Blazer! Show them Fran....
"
Ringer ingen klocka? Kolla här: Introducing the Purple Cobras och speciellt detta)


Jag kände mig lite som tjejen i Mean Girls när hon kommer till en halloweenfest utklädd till en ful brud-zombie eftersom hon inte visste att de flesta tjejer använder halloween till att klä upp sig galet snyggt.

FIV alltså... Lite mindre aktiviteter än förra året men tiden flög förbi. Förberedelserna gjordes på Skräddaretorpsvägen 8, mellan EBs och Macs lägenheter. Efter lite Istanbul Constantionopel på bussen intog 100 meppare en bygdegård i Bäckebo.
Tvårätters inmundigades. Lekar lektes. Boll kastades. Bullar delades ut. Utklädnader vissnade framåt tvåtiden då bussarna hämtade oss igen.


Husmor ElinB fixar. Tingeling. Tvårätters. Det blev endel dodgeball under kvällen... Kenta under introtävlingen. Framme vid DJ-Martins kant. "Nej, är det en spya jag ska torka upp?" Nej det var det inte!

Sen var det hem och duscha. För även idag var det dags att gå upp och filma i ishallen...

Inför F I V

Varje år anordnas en fest som kallas Fyllan i villan (ganska fult namn jag vet). Gamla och nya meppare från när och fjärran återförenas en kväll under festliga omständigheter på random ort. Ikväll är det dags för FIV 08, och årets tema är film. Länge har trötta läshuvuden funderat på lämplig outfit. Jag har valt att klä ut mig till något som få kommer att känna igen. De som har sett denna specifika film kommer dock inte ha några problem med att peka ut mig.

MÄRK VÄL VILKEN TID JAG SKRIVER DETTA INLÄGG! På en helg och allt.
Jag ska iväg och inhandla lite saker innan jag beger mig till ishallen och länsmästerskapen. Där ska jag, Emma och Claes stå såhär:
 på folk som gör såhär: (anonym åkare:)

En stilstude i klassisk studentmat

... i slutet av pengarna.

Nudlar

Pyttipanna
Potatis
Knäckebröd med ägg
Knäckebröd med makrill
Knäckebröd med ost
Knäckebröd
Makaroner och köttbullar
Pasta med sås

Nudlar
Köttfärsås m spagetti

Jag summerar: Pasta, knäckebröd, nudlar. Jag har hört att ett paket nudlar innehåller lika mycket näring som ett glas vatten (Carlsson, Nicklas 2008). Jag vill gärna komma ett steg närmre den ursprungliga källan till detta påstående. 

Kontot står sen i fredags på minus 16 kr, men lite cash i form av resepengar fick jag av mamma och pappa i helgen (tack!!!). Jag har redan blivit mobbad för att jag inte kan följa med de andra barnen och köpa lunch. Jag får gå där med min låda... Haha, det låter värre än det är. Jag tycker om pyttipanna! Och nudlar? Det är få förunnat att tycka om, men jag är en av dem.


Och NU kom jag på att det är detektivbyrån på Söderport ikväll. Sketans.. undrar om de har börjat... undrar om jag har råd. Undrar om jag orkar byta tröja...

Jag mötte Lassie

Efter en riktig kändis-spanar-blick-helg i Stockholm sitter jag här tillbaka i min Kalmarsäng. Både formal-friday, TV-inspelning och Kalmar FF guldfest har jag hunnit med.
Och det mest fantastiska mötet... det vet vi alla om vilket det var, haha.

Har även hunnit med praktikintervju, som gick bra,  i och (såklart) familjehelg med tapas och stadsdriv. Tack familjen plus Jens för en riktigt go helg.
Så nu, efter KFFfest är man lite uppe i varv, men jag vet minst fem som är i extas. Och skandaler har det fixats till tidningarna också. Det ska nog gå snabbt att somna ändå...


och en liten bonus på det:
Precis innan jag åkte till bussen idag så youtubade vi på DISNEYKLUBBENS INTRO... Klicka på länken och se lite Johan, Alice och Eva!

Priceless för alla i rätt era:

Yes we can valvaka

Valvakan är slut och jag funderar på om jag ska hinna sova en timme innan seminariet...

Tack USA för det vettigaste valet på länge

Som de blivande journalister vi är har vi suttit bänkade hela natten. Tre kanaler, tre TV-apparater, tre lägenheter. Däremellan har vi sprungit. Innan hade vi laddat med lite USA-kritiska dokumentärer och patriotiska låtar. Många sockerkickar har behövts, däribland kladdkaka på tolvslaget då Mackan fyllde kvartal och gubbsjuk (grattis).
En fråga som väcktes mot slutet av morgonen: Vad ska Fox göra nu?

That was halloween

Helgen inleddes med en english breakfast med våldgästande Nils och Wille.
- Vill ni ha o´boyen i vanligt glas eller i cocktailglas?
- Cocktailglas såklart... Cocktailglas!

Fredagskvällen spenderades på Sjukan där Tomas och Frida kombinerade en halloweenfest med (hör och häpna mitt herrskap) förlovningsfest. Yepp! Nu är det officiellt!
Det kan ha varit mycket folk där, folk kan ha varit roligt utklädda. Jag vet inte. Jag såg inte så mycket. För jag var ett blint spöke med blindkäpp. Man blir dessutom lomhörd, stelbent och dum i huvvet av att vara i sin egen bubbla hela kvällen. Tack Elton och Perssa som tog hand om mig och ledde mig varthän jag skulle.

Som tur är så har jag ett sjätte sinne som säger mig när en kamera är i närheten, hur blind jag än är (det sjätte sinnet heter Blues Brothers)

På lördagskvällen blev jag hämtad vid tröskeln av Jake Blues, Anders Eklund, Greger från Nile City och Steve Irwin.
Vid dörren:
- Hej, är du klar?.... lyssnar du på... julmusik härinne?
- Kanske....
- Carola?
- Kanske....
Snacka om busted! Jag behövde ju komma in i julstämning för att gå in i min roll som julgran. Sen gick vi till Per, jag lite haltande eftersom jag hade julklappar runt fötterna. Fina kreationer även iår. Från Göran Kropp, Färjanpersonal och slaktare till en stormtrooper.
På Kåren hittade jag en till julgran, blev dansad kring och fick skydda mina batteridrivna ljusslingor från kleptomaner. En gång tittade jag ner mot fötterna och där satt en tjej och var i full färd med att smygöppna en av klapparna. "Jag måste bara få öppna en, snällaaa?" Hahaha.


RSS 2.0