Getingbiten

Jaha. För en timme sen var vi äntligen klara med precis allting. Andra lagret färg var på, tejpen borta, kanterna tvättade, penslarna rena och golvet sopat. Jag bytte om och skulle äntligen få luta mig tillbaka mot kuddaran och känner direkt en otrolig smärta i ryggen. Springer upp och försöker kväva skriket i natten. Hör att det börjar surra från kudden och ser den gigantiska geting, som vi upptäckt när vi målade, hasa sig ner från sängkanten... döende. Denne geting var den största vi någonsin sett. Lika stor som ett hus enligt Emilia, haha. AJ! Det blev ingen sömn alltså. Inte än. Nu har allafall svullnaden slutat bli större. Måste bara beklaga mg för jag har liksom inget annat att göra medan jag väntar på att jag kan lägga mig på bettet.

Farväl limegrönt

Ja, i måndags drog både skola och nollning igång. Vi välkomnade nollorna, visade dem stan, var på Kattrumpan och sen på Kåren. Synd att det började regna.. Igår var det beachvolleyboll, trubadur och Studentpuben. Najs, jag var lite mer allert igår och lärde känna fler nollor än första dagen. Endel är verkligen ursköna.
NyhetsTV-kursen vi har nu verkar bli kul, hade repetition av Avid idag och det var ju hellugnt. Trodde man skulle glömt en massa, men icke! Tekniken har jag koll på, det jobbiga för mig är att få ihop en bra "dramaturgisk kurva" eller vad det ska kallas i reportagesamanhang.

Pannkakor blev det dock inte idag (hostharkel). Men det var lika bra för direkt när jag kom innanför dörren började jag och Emilia att måla om hallen. Från den extremt skrikiga limegröna färgen till en något mörk, grå/brun färg. Nu sitter vi och väntar på att vi kan måla ett andra lager. Så fint så bra! Vi har stört oss på färgen i ett helt år nu...
Nu är det snart dags... en haltimme till sen är vi på G.

Första veckan i Kalmar har jag bland annat...

 • Välkomnat alla i kollektivet hem
 • Fått en komplimang (tror jag) som löd: "Jag ska döda alla tjejer i klassen utom Belin"... faktumet att jag gick brevid kan ha spelat in i att jag blir skonad men jag tar det som en komplimang ändå.. och för att skydda personen som sa detta från skador ska jag låta denne vara anonym.
 • Börjat spinna igen (Har däremot också blvit påminnd om att träning är ett himla bra sätt att slippa tänka på annat, typ stressen)
 • Kläckt en bra idé (programet Tysta timmen i Shore)
 • Börjat med "Micki-fasoner" som Malin kallade det (börjat gå istället för cykla)
 • Blivit glad
 • Blivit ledsen
 • Nästan tappat bort allt jag äger och hade i väskan på Vallen
 • Levt på pastasallad i tre dagar
 • Blivit peppad
 • Spelat LP
 • Blivit förvirrad
 • Öppnat kollektivet för två nollor
 • Lurat Gustav att ge rum åt en nolla
 • Partajat i Djurängen, Ejdern, N37, på Vallen och även en sväng på Söderport.
 • Börjat dansa (igen)
 • Hittat en SpiceGirls-skiva
 • Åkt raggarbil
 • Varit på fadderutbildning
 • Gjort jinglar
 • Vaknat innan tio flera gånger! (detta är en stor förbättring från sommarens lediga dagar)
 • Tittat på folks nya lägenheter och Det stora blå
 • och sist men absolut inte minst tagit av mig festivalarmbanden. Det sved lite... men har ju ändå inte kunnat ha alla band samtidigt nån gång ( typ plastarmbanden från hultsfred och peace&love var ju lite trist)

jaha?

Efter klagomål på föregående snabbnedkrafsade inlägg känner jag mig manad att göra ett nytt. Men vid denna sena timme och med tanke på att jag ska tidigt upp på äventyr utöver det vanliga väljer jag att avstå den frestelsen eftersom det tar sån tid med genomtänkta inlägg. Jag uppmanar istället min trognaste läsare att uppdatera sin egen blogg...
En summering på min vecka kommer i slutet av den, för då har allt så att säga hänt.

korttidsminne

Dags att uppdatera... enligt min trognaste läsare.
Kom att tänka på en sak i veckan: Korttidsminnet är inte på topp när man har mycket att göra, som nu när vi kommit tillbaka från sommaren.

 

Typ: Måste hämta vatten till växter och upptäcker en fläck på spisen vid diskhon, torkar där och kommer på att man måste damma med trasan i vardagsrummet, gör det och ser då att man inte plockat upp alla böckerna på bokhyllan så man börjar packa upp dem men måste först komma igenom lagret med kläder som ligger över böckerna i väskan och när man väl kommit ner så långt har man redan glömt det och börjat strukturera hela garderoben istället innan man kommer på att man behöver en till galge och ska hämta en i hallen och upptäcker att posten ligger huller om buller, rensar det och ser då en räkning som måste betalas så man sätter sig vid datorn och mailar lite istället för att gå in på internetbanken för det har man redan glömt sen vill man ha musik så man går till CDhyllan och vid foten av den ser man att det behöver dammsugas så man går till städskrubben och ska hämta dammsugaren men hämtar istället en mopp för man kommer ihåg att badrummet behöver svabbas och väl därinne borstar man tänderna och går till rummet för att packa upp alla toalettgrejer och på vägen ser man växterna som man skulle vattna från början men den här gången när man ska hämta det i köket upptäcker man disken...

Ja, ni fattar grejen.

 

Det var nog den längsta mening jag skrivit. Svenskläraren från nian skulle inte bli glad?


FixarBelin

Detta inlägg försökte jag lägga ut igår men det gick inte tydligen.. men nu bör det väl gå...
Nu har jag haft ett riktigt fixardygn. Efter den spontana klassträffen igår gick jag hem för att börja packa upp och rensa viktiga och oviktiga papper och räkningar som låg i en enda röra i en låda.
Efter fyra timmars sömn började jag hypa runt.
Hämtat hyreskontrakt, pillat med cykeln, lämnat in förvaltningstexterna i skolan, blivit underkänd igen, tagit kontakt med folktandvården, vart på försäkringskassan (är man förresten sällskapssjuk om man bestämmer träff med tre pers bara för att gå till försäkringskassan?), åkt tillbaka till skolan och korrigerat texten igen, nästan köpt en symaskin, dammat, dammsugit och våttorkat hela lägenheten, hängt upp tavlor, tejpat sladdar, slängt och rensat blommor, fortsatt packa upp, städat toaletterna och köket, betalat räkningar, tvättat tvätt, slängt ett ton reklam, sytt kuddar och till och gjort rent alla speglar...

Jag är grym!

Och trött.

Men mest nöjd.

Vilket omotiverat inlägg, eller? Vem vill veta precis vad jag har gjort dag? Haha. Jaja, detta är min blogg. Take it or leave it.

 

R.I.P. Boris
Kanske det var bäst så. Du har hängt med länge nu, stått kvar i vått och torrt, hållt oss sällskap och gett oss råd. Nu har du gått vidare. Kommer att sakna dig. Kanske kände du det på dig, nu när mitt och Emilias bejublade radioprogram Boris på hyllan inte kommer att fortsätta i år. Tack för den här tiden.


Back in Kalmar...

Jaha, då var man tillbaka då. Packade som en galning halva fredagen, hann även med Majabesök och annat sköj vilket betydde att jag fick komma tillbaka mitt i natten och fortsätta packa fram till morgonen men det får det vara värt. Tog sedan på lördagen bilen, mamma, pappa och husvagnen och åkte till Kalmar. Jagade rätt på min nyckel och dumpade alla mina grejer i mitt lilla rum. Det ser nu ut som ett förråd. Har man bil tar man med sig mycket saker som man annars inte hade gjort. Typ LP-spelare, synt, fyra megaramar, omotiverade hattar (till hattemekvällen) osv...  Åkte sen iväg från hemmets varma vrå och campade med mamma och pappa vid Kattrumpan istället. Japp! Ingen sommar är komplett utan en husvagnsövernattning. Guidade i Kalmar "city" och gled runt.
Och idag har vi handlat mat och fyllt min kyl. Gött! Mamma och pappa har åkt mot sydligare breddgrader vidare på sin sverige-tour. Trodde jag skulle ha en lugn inledning på min Kalmarvistelse men ack vad jag bedrog mig. Först blev det spinningmöte med tillhörande box- och yogaträning. Tre timmar senare hade jag fått sms och missade samtal av folk som efterlös mig och mitt kubb till olika stadsdelar. Det blev samkörning och utflykt till Djurängen med nattkubb och charader... ja, charader... på gatan... med ca 15 redan anländna meppare.
Börjar redan komma in i min Kalmarrytm (alltså hem 5 min, ut 3 timmar, hem 5 min, ut 4 timmar, hem 5 min, ut 3 timmar...) Härligt! Men nu sitter jag här på golvet och ska komma igågn med min upppackning av 7 väskor, rensande bland döda växter, sorterande bland böcker och skivor, stuvande i skafferi mm. Mitt mål för kvällen är att åtminstone utrymma sängen så jag kan sova i den.
Nais!

Tillägg: Denne man har nu anlänt till US and A och är i tryggt förvar enligt säkra källor... hans msn. Han kom, han såg, han segrade allas våra hjärtan. Vi planerar redan hans hemkomstfest. Man kan tvivla på att han kommer tillbaka... men jag vet... sanden ljuger inte!

Bus unt LP

http://bubblare.se/v/japanskt_tvprogram/

Helt underbart! Särskilt den sista och näst sista! Se och njut! Sven visade mig denna film innan sommaren och i mitt huvud kan jag se alla mina vänner göra en likadan grej i Gbg eller i Kalmar.


Köpte en skivspelare idag. Så fin så! Nu är det bara att börja handla LP-skivor och digga på mitt rum. Till och med med inbyggd radio och kasettspelare, har inte kollat om kasettspelaren funkar än bara. Det får bli imorgon när inte alla sover...
Har även gått emot en princip idag: Innan har jag bestämt hävdat att ballongkjolar är fula, från första stund jag såg dem komma ut i affärerna igen. Men ack. Idag fann jag en klänning på Indigo som nästan ser ut att ha ballongkjol för det är ben på den.. Ack ack. Den ligger nu på mitt rum. 
Godnatt.

Way out West 07

-Där såg jag en liten glimt av helvetet
/Linnéterassen efter mördarblick


Då var dagarna D gångna. Festivalen vi laddat för hela sommaren. Way out West blev som vi förväntat oss.
Detta kommer nog inte bli ett kort inlägg....

Från början var det tänkt att min trädgård skulle vara där vi skulle hänga på dagarna och nätterna då det inte var festival eller klubbar. Detta sa vi hela sommaren... några dagar innan kom vi på problemet: Det fanns ingen tid för det! Festivalen höll ju på hela dagen. Mitt hem blev helt enkelt husrum för icke-göteborgarna (Alingsås får inte räknas till Göteborg just i detta inlägg) under denna festival och det var en mycket trevlig tillställning här med tema Borat.
Sprungit in i Anna, Sanna, Sara, Elin Y mest hela festivalen och till och med Stefan the trumlärare stötte jag på. Festival i Göteborg= gött.

Redan på torsdagen anlände Malin och SuperDanne till fina Frölunda och det blev en fin middag och sedan förfest på en terass (?) i Gårda där Mac o Degen spänt väntade på vår ankomst. Klubbarna som ingick i Way out Westbiljetten var fulla rapporterade Elin (CR) från RioRio så det blev istället en sväng till Murveln. Där kan man alltid lita på att det är tomt. Kvällens tema blev Korktricket som Ida introducerade. Alla i Kalmar bör förbereda sig för mycket magi om några veckor.

Fredagen kom. Jättelååång kö till armbandsutdelningen. Vi göteborgare som tänkt ett steg före hade redan våra armband men Tomas som anlände samma dag från Skåne hade inte samma framförhållning.
Kollade på CocoRosie, Hellacopters, Primal Scream, the Hives, Manu Chao, the Pogues... Missade tyvärr Hello Saferide. Mest minnesvärd måste vara the Pogues. Kan det ha vart sista chansen för Sverige att se dem? Shane slog Sludder i hästlängder på oförståerligt tal och gick från scen flera gånger, så de andra fick ta över. Men han kom alltid tillbaka, hängde på mickstativet med en cigarett i handen och en öl i andra och sa några ohörliga ord mellan låtarna. Lätt värt pengarna. Och klassiska låtar har de ju.
Sen var det ett försök mot Kajskjul 8 där Tough Alliance spelade och dit Malin, SuperDanne, Elin och Per hade tagit sig. Men det hanns inte och vi missade tydligen inget berättade de på bussen hem. Det var tydligen en upprepning på Peace and Love med bara flum i några låtar (höjdpunkten var Två vinflaskor upp). Jaja. Det blev en liten sväng till Murveln igen istället för där satt kära DrFanny och Fräschan.

I spårvagnen mot stan, helt fullknökad till bristningsgränsen men vagnen åkte inte i alla fall:
Full tjej, trött: -Vad väntar de på?
Jag :-Mer folk kanske
Tjejen (arg): -Jävligt - Kul - Skämt!
Sen råkade jag säga åt henne att hon skulle gå av på fel hållplats vilket hon gjorde...

Väl hemma satt vi uppe till tidig morgon. Lyssnade på musik, tittade på bilder, sjöng "My old wife now dead" och planerade en enmansshow för SuperDanne (Korktricket med hackspetten från Kalle Ankas jul samtidigt).
På lördagen tog vi det lugnt (upp vid två även denna morgon), lyssnade på mer Borat. Sen bar det av till Slottskogen igen. Under några minuter trodde jag att jag äntligen skulle slippa Mackan men när någon ställer sig upp mitt bland havet av filt-sittare, skriker BELIIIN och gör Polackhälsningen har jag inte hjärta att ignorera:)
Det såg ut att bli en fin dag med mycket sol. Värmen var påtaglig. En strörtskur bara under Regina Spector men annars lugnt, precis som fredagen. Sushi på Linné och gött dé där.
Annat vi såg förutom Regina var Kanye West, Spoon och lite Teddybears Sthlm. Även en släng av Peter Bjorn and John. Kanske skulle vara värt att ha sett mer av Teddybears. Såg dem på Arvika förra året, det kör bara sina hitar eller covers vilket gör att det blir galet röj på varenda låt.
Linnéterassen sen där Mici och Adam väntade. Trevligt häng (under en kort sekund trodde jag dock att Mici skulle börja berätta massa konstiga minnen om mig för resten men vågen uteblev. Hoho, man får inte känna en person för länge). Sen blev det ännu ett försök på Kajskjul 8 men ack vilken kö det var. I min vägran att gå till Murveln ännu en gång blev det istället stadsvandring.Sammanfattning
Göteborgarna i skaran är åtminstonde ense om att detta kommer att ske igen. Nästa år vill jag se fler göteborgare på plats inne på området och inte utanför!
Slottskogens ängar kommer nog ta ett tag att återhämta sig på sina ställen men om det inte är där nästa år är det inte samma sak! Kära Slottskogen.
Nästa år vill jag ha tygarmband och fler klubbar.
Jag har upptäckt en bra grej med att vara lång: man ser hyfsat över publikhavet, annat var det när man var yngre...

Blue steel-pose
Magnum-pose under progress

Måste även nämna den frånvarande festivalaren Martin som åkte longboard efter en bil och blev sjukskriven i två månader... bara för att hänga ut honom och hans klantighet...

Way out west imorgon

Ah, snart är det dags, jag och Ny satt i Slottskogen igår och såg lite förberedelser, det ser riktigt bra ut! Det här kommer bli så bra så bra.

Något annat som häder imorgon är att mamma börjar skolan för första gången på längelänge! Ett år ska hon läsa hotell. Hela sommaren har hon övat på engelska genom att titta på Desperate Housewives utan svensk text, läst engelska kittyböcker osv. Det kommer att gå så bra så, alla som kan säga schema och närma sig på engelska klarar sig i vida världen.

För övrigt är det intressant med det där att gå i sömnen. Igår till exempel vaknade  jag och undrade vart mina tavlor hade försvunnit från väggen och hittade dem i lådan jag har under sängen. Det är så roligt att höra vad andra håller på med för tokigheter på natten men men kan ju undra vad man själv gör, alla har ju inte vittnen som kan berätta om ens bravader på morgonen. Linnéa till exempel tappade ju bort sin mobil i flera dagar för att hon råkat tappa den bakom sängen en natt.

Tjejhelg

Ah, vi trodde det knappt var möjligt, men vi lyckades skramla ihop oss och ta en redig tjejhelg.
6 flickor, 2 städer, 4 dagar.
Medverkande:


Undertecknad Malin Elin Anastasia Karolina Sanna
Och även med gästspel av jonasx2 på lördagsutgången och då även mici, adam, tezzan och t.o.m spencer mm.

Märk väl att jag stulit de flesta bilderna
Torsdag-fredag tog vi oss till strömstad där vi strosade, gick på en bro över till Norge, gick till en jäättestor godisaffär, åkte till koster, tog en öl på en båt och åt massa gött. Härligt härligt, så har vi fått se vart Karolina bott också.


Fredag-lördag spenderades i Göteborg. Åh så gött! Och nu var vi även fulltaliga, med Sanna som anlände på morgonen. Vi strosade även här i stan, fikade på café publik, grillade (på minimal-lite kol), gick ut på Trädgår´n och gick på Liseberg. Man blir aldrig trött på Liseberg!


Ingen ro och ingen vila, nästa gång vi tar weekend måste vi planera in en vilodag i mitten. Sista timmarna innan tågen gick gick folk i slow motion.

Vi får inte glömma:
Karolinas parkering när hon blev stressad eftersom tåget vi satt på hade anlänt på stationen innan hon hann fram. Hon parkerade helt enkelt mitt i gatan, inte invid kanten eller nåt och där det redan var svårt för mötande trafik att åka förbi. När vi kom tillbaka rådde mindra kaos för att överdriva lite.

Planeringen inför ICA-inhandlingen. Aldrig har det gått så fort för oss att handla. Det sätter press när bilen inte får stänga av motorn utan måste vänta utanför på tomgång .

Att Anastasia åkte Uppswinget (även om det "aldrig mer" kommer att ske)

Vad vi lärt oss om Poiseidon.

Att det fortfarande är en dålig idé att åka fem i Flumeride

Yonez ögon som började stråla i samma sejund som introt till "ohah, du e så go, änna" tog över efter Linda Bentzing.

RSS 2.0