Så mycket nu

Så mycket att göra nu så mycket att göra nu så mycket att göra nu. Kommer aldrig att hinna göra två rep innan tentan imorgon... när jag inte ens vet var jag ska göra det andra...
Omtentan smyger sig på... snart tolv timmar kvar... Har just suttit m Martic o Dillz och med hjäpl av tryffel, sångpauser och slag med rabarber kommit igenom alla slidesen alla fall. Känns som att man är rätt säker på dem nu. Glömde sätta upp alla gamla lappar, så kunde vi gått runt i lägenheten o bara titta på dem.. jaja! Nästa gång. Nej, det här hinner jag inte skriva, måste läsa igenom lapparna och sen sova goott!

msn

Mormor började MSNa med mig förra året. Mina vänner är mycket imponerade. Hon har en lite annorlunda teknink än andra. Hon börjar med en hälsning, går direkt på en fråga om hon har någon speciell och säger sedan hej då med en gång. Medan andra liksom hänger kvar i timmar även om konversationen inte går så snabbt fram.
För ett litet tag sen skaffade även far min MSN. Han inleder oftast sina konversationer med "Elin ska lägga sig nu! /Pappa". Kan bero på att vi oftast är online samtidigt på vardagsnatten runt 01.00. Undrar varför jag är nattuggla...
Nu väntar jag med spänning på när mamma skaffar MSN, hon har sagt att hon är sugen...

Tillägg

Här lagt rabarber på några bilder jag känner måste visas upp:


Det började med att Tom började dra ut presentsnöre, fortsatte med att Yonez cyklade rund alla närvarande med snöret. Sedan fick Peter Pans skugga en briliant idé "skulle det inte vara kul att binda ihop folk?". De frivilliga ångrade sig sedan.


Sen har vi hittat nån i Pik som tar kort överallt... vet inte vem det är men bilderna ligger på nätet...
Lite fler bilder från Kaktus av denne någon:


Kvastkamp

Ja då har vi överlevt vår första Kvastkamp. Med de bästa dräkterna och sämsta vinnarskallarna gled vi igenom hela tävlingen. Vi tyckte vi var värda att vinna även om vi kanske inte var med i alla grenar... (dragkampen var vi allafall nära på att vinna) men det blev desto mer sittningar, sol, goda vänners sällskap och kårkvällar.

Team Peter Pan bestod av:

Från v hörn: Peter Pan, Peter Pans skugga, Mikael, Tingeling (här utan vingar), Kapten Krok (med keps), sjörövare, Mr Smee, Wendy, John och Krokodilen


Ja, torsdagen bestod av att anmäla sig, spela lite brännboll och sen en kårkväll. Härlig dag! Fredagen skulle börja kl sju (!) på morgonen (!) då vi alla skulle bygga flotte. Vårt mål var att inte ens kunna ta oss i vattnet med flotten så därför samlades vi sakta men säkert upp kl nio istället då de andra hunnit sno allt byggmaterial! Attans! Men vi fick ihop en träplanka som kan flyta! Kanske inte med fyra pers på men ändå... och en flagga hade den med! Fin som få, men den låg mest ivägen senare under dagen då vi satt och tittade på de andra som körde båtracen. Mycket trevig dag annars, det kom massa annat folk från klassen på besök och beskådade spektaklet. Två av de andra lagen från klassen var med på båtracet... Där satt vi i solen, nästan hela dagen fram till sittningen mot kvällen. Mysigt, mat, massa tokigt folk. Mellanfest på Fritids (N37), sen kåren än en gång. Folk var lite mindre laddade denna kväll, men kul ändå. Jag hittade en från grodlaget som jag muckade med hela kvällen (grodlaget hade likadana handdukar som jag hade, men inte lika avancerade). Kul sånt.
Lördagen var vi lite pepp på allafall! Men ack! De flesta av oss försov sig! Så vi missade första grenen... var alla fall med på dragkampen. Men nu har vi inspekterat de andra och vet vad som funkar och inte så vi kan vinna nästa år! (antingen vinner man eller så kommer man jättesist). Satt en stund där på gräset. Tävlingarna höll inte på så länge så vi gick åt olika håll för att samlas upp på kvällen. Jag och Sanna gick till Micki och Emanuel där det vankades fotbollgloande. Gick under dagen rätt mycket utanför Kvastkampområdet och fick många barn förundrat stirrandes på mig, underbart! Sen till sittningen, mellanfest hos Karolina, kårkväll med liveband. Mycket kul kväll. Fullt med folk, glad att vi inte hade dräkterna på oss sista kårkvällen för då hade jag svettats bort.

Citat av Mr Smee: "Hur mycket är klockan? Tolv, yes... Belin, jag ska va BLIND imorgon"


Kulkul! Nästa år verkar massa mer va sugna på att vara med! Här är lite fler bilder, bland annat på andra lag från klassen som tävlade!

Kaktus

Så var Kaktusgalan överstökad, jag hade sjukt kul. Tyvärr inte så mycket bilder därifrån... tog kanske tio bilder, här är typ alla:
Kaktusgalan är den största filmfestivalen norr om Polcirkeln och äger rum en gång om året här i Kalmar. Det är vi som går på skolan som blir nominerade för filmer vi gjort under året. Min grupp var nominerad en öppen kategori, men ack! Vi vann ej! Men det var väntat, har sett de andra bidragen, men kul att vara nominerad ändå! Röda mattan var temat och det kändes som värsta balen när fler och fler samlades utanför kåren... men så var det ICKE! Kul kväll allafall, var speedad från kl fyra på eftermiddagen till fyra på natten. Så mycket roligt folk det finns i Kalmar, blir alldeles varm i hjärtat.

Imorgon drar Kvastkampen igång, jag ska gestalta PeterPan-krokodieln och dräkten börjar ta form. Sak nog bli kul" Hoppas på sol!
Nu ska jag göra pannkakor! Gooooott! Godnatt.

Kanothajk


Okej, jag skrev ihop lite från kanothajken här under.... eftersom det blev så himla låååångt så kommer den korta versionen här: Det var mysigt, jag gillar att paddla, jag gillar eld, jag väljer plastpåse framför madrass, min födesedag var bra!
Jag tror texten blev så lång för att jag inte var så himla aktiv under hajken, satt mest och tänkte.. då blir det mycket text. Jaja, nu ska jag till Djurängen och titta schlager. Här kommer den långa versionen:

Rapport från kanothajken jag skrivit så gott om i tidigare inlägg:
Kl 13.02 på tordagen stod jag utanför kåren direktkommen frårn skolan, i nya solglasögon och hungrig. Jag var skeptisk. Jag kände bara ett fåtal personer och var inte taggad på fylleslag på sjön och blöta kläder. Dessutom hade jag inga bra regnkläder, endast en filt till sovsäck och ingen mat. Jag blev mutad med en kexchoklad av Elton och humöret steg lite inombords. Vi satte oss i bussen som skulle ta oss till kanoterna. När vi åkte iväg märkte jag att vi var ett lagom stort gäng för mitt humör och jag var rätt nöjd, det kanske skulle bli ett lagom tempo ändå. Bussen tog oss lägre och längre ut i skogen och min reservplan att simma hela vägen hem ifall det skulle bli odrägligt gick i stöpet...
Vi kom fram till kanoterna, det började bli kallt, vi fick lite mat, kollade på kor, väntade på flytvästar, jag var fortfaradne skeptisk och tänkte på vad jag beövde få gjort i skolan. Vi insåg redan här att vi borde tagit med oss vantar pga kylan... Elton och Tåmas, de som dragit med mig på denna dag, försökte peppa upp mig. Jag gav dem det onda ögat. Elton hade dock bättre strategi, jag fick ett äpple.

Så var stunden kommen, kanoterna bars ner till vattnet och vi satte oss i dem. Då hände något: jag blev nöjd! Jag kom på att det är ju jättemysigt att paddla kanot! Jag blev lite nostalgisk. Vi paddlade iväg i sakta mak och och njöt av det lugna tempot naturen ger. Sen började det regna. Inte lika kul, men vi skulle ju inte så långt. Massa bragokex och kanotracing senare var vi framme vid vår sovplats. Vid detta laget var jag väldigt kall om händerna, nedrans att jag inte hade vantar, och blöt inpå huden. Om det inte hade regnat hade jag däremot lätt velat paddla längre. Jag blev glad när jag såg att stället hade färdiga bord med TAK och vi flydde regnet. Jag bestämde mig för att det har kunde bli en bra kväll om jag bara tog det lugnt och insöp själva känslan av att vara på hajk, det var ju ett X antal år sedan jag var på det.
Någon fick upp en eld i grillen och vi stod vid den och torkade. Det rök av ånga från våra kläder. Sen blev det mat, kött, ptatissallad och beasås. Gutt. Regnet avtog. En del började spela stjärtboll och kubb och den stora elden tändes. Dit lubbade jag. Vi pyromaner stirrade in i elden tills första trädet eldats upp. Det är intressant med eld: man kan titta på den hur länge som helst utan att ha tråkigt. Där satt jag hela hajken med några få uppehåll. Till exempel när jag och Emil(ia) vann mot Sludders lag i kubb! Ägda. Fort gick det med.
Sen satt vi mest hela tiden vid elden, mörkret föll, vi snackade, lekte lite, grillade lite och skvallrade. Mycket bra nivå tyckte jag, insåg att jag behövde en lugn dag.
Kl 00.00 belv det den 11 maj och min födelsedag! Jag fick en sång av alla närvarande och en presentpåse innehållande såpbubblor, två riskakor, en bilderbok med djurungar och C-vitaminbrustabletter av Elton och Tåmas. Mycket glad! Fick även pill i håret och värmande av fötter, mycket nöjd. Vissa var missnöjda med den låga alkoholhalten runt elden, men de gjode sitt bästa för att höja medelvärdet själva. Om inte annat var det roligt att prata med dem och höra dem härja runt i mörkret. Bingo ville bland annat sova i ett träd.
Folk började droppa av från elden in till militärtältet. Jag däremot vägrade lämna värmen och bestämde mig för att sova där jag befann mig. Vi blev tillslut fyra som sov utomhus. Tåmas och Snedsteg hävdade att jag skulle frysa när elden slocknat och jag bara hade en filt. Jag ignorerade. Vem vill inte somna stirrandes in i glöd? Kl tre vaknade jag dock av att det började regna och elden var borta... Jag satte mig upp och bildade ett minitält av min filt. Efter en kvart gav jag upp, tog mitt pick och pack under taken vid borden. De andra vaknade inte ens och innan jag hann väcka dem hade det slutat regna... Jag satt ändå kvar under taken ett tag, funderade på mitt nästa drag. Himla kallt. Gick till eldstaden igen, pillade fram lite glöd och fick ihop en liten minield av resterna som jag satt vid och vaktade med mitt liv i ca två timmar. Som sagt: man kan inte ha tråkigt om man har en eld. Kl fem vaknade Pyroman-Freddan och undrade varför elden var så liten, han fixade ett riktigt bål och jag var än en gång nöjd. Lade mig på en torr plastpåse med en glasflaska som huvudkudde. Somnade.
På moronen blev jag mobbad för att jag egentligen hade den största luftmadrassen men valde att sova på en plastkasse. Jag föredrar eld och värme framför luftmadrass och bekvämlighet var mitt försvar. Av den och lite andra anledningar blev jag sedan kallad Knäppelin. Förstår inte varför men jag tar det som en komplimang. Smeknamnets skapare verkar dessutom kämpa för att det ska fastna...
Sen var det dags att äta frukost, packa ihop och bege sig vidare ut på sjön. Inget regn och några sekunders sol till och med. Jag och Elton sick-sackade i stadig takt genom Sveriges skogar. Farten var god men styrningen sämre. Åtta kanoter, fyra timmars paddling och massa vatten. Riktigt mysigt var det, så länge det var vindstilla. Fika pauser med godis och kex. Massa kluriga hinder på vägen i form av träd som blåst ner över floden lite överallt. Mystiska djur i vattnet. Mini-forsränning. (Snestegs och Tessans kanot var även med om ett äventyr under en bro, nära att den skulle vara förlorad för alltid) Ja, mycket hann hända. Hajkansvariga hade även ritat fel på kartan så vi paddlade fel och typ en timme för länge med, men det gjorde inget för mig. Gillar att paddla. Fick hela tiden sms och samtal från folk som grattade mig och sjöng, glad!
Tillslut kom vi allafall upp på land. Stretch. Buss hem. Sov. Till skolan och redigerade kaktus. Till Palace och tittade på Poor Favour. Jag och Ax-man tillbaka till skolan och redigerade. Vi bör vara stolta, men med rätt peppstrategi funkar allt! Hemma runt två. Slut.
Okej, det här blev ett JÄTTELÅNGT inlägg.... man hinner tänka mycket när man inte gör något aktivt utan mer stirrar rakt fram i en eldstad. Grattis om du lyckats ta dig igenom det här!stressigt ja

Ja, då har det börjat... stressen... och nu ska jag klaga:
Men nu är det bara roliga saker som tar nästan all min tid så det är värt det:)
Idag har jag varit produktiv minsann: Vart på föreläsning där vi bland annat pitchade för "Gunhilds lilla storband". Jag har gjort en reklamjingel och vi har nästan fått tag i Kalmarhem. Redigerat Kaktusgrejer, roddat på spexet, fixat musik till Kaktus och Rabarb, packat och bakat. Rätt nöjd, har även hunnit få besök! Den du! OCH druckit te!!! Det är inte att säga lite för att vara mig.
Eftersom jag är producent den här veckan på radion så är det jag som står för fikat, kände att jag måste stå som gott exempel så de andra känner pressen. Så jag har just bakat chokladmuffins till imorgon. Det kommer göra min dag.
Imorgon blir det mer stress med lektion och grupparbete och Kaktus och kanothajk på det. Vill inte hajka! Men nu är det försent... jaja. Kanothajk i typ 24 timmar, kommer tillbaka direkt till skolan, kollar upp hur det går för mina reportrar och programledare ;), redigerar Kaktus till mörkret faller och hoppas att det typ blir klart eller nåt, hoppas Kalmarhem är fixade annars är det mer jobb med det, sen går vi på the Break och hejjar fram Poor Favour. Och just det, jag fyller år då med, hehe. Lätt att glömma såna där dagar.
Dagen efter är det allafall lite mindre. Syjunta med Pan-Klan.
Nej, nu får jag försöka hitta något jag kan använda istället för sovsäck imorgon. JAG VILL INTE! Om det hade vart fint väder hade det ändå kunnat gå vägen, men nu ska det minsann regna och jag har inte ens regnkläder. Om det blåser med vet jag inte vad jag gör. Dåååligt. Fick ur mig lite aggresioner här då. VILL INTE!

Jaja, nu är det så. Åter till letandet. Sen kanske sova någon timme.
/En som vill slippa

sakna


            Några hemifrån.. saknar er!


Kom igen, kom igen... sommaren!

Satt och funderade på vad jag ska göra av min sommar. Det som är säkert är att det kommer gå åt pengar i allafall. Hmm.
Jag har inte sökt något jobb. Kändes lite omotiverat, kan klara mig ett tag på sparpengarna jag har kvar och den lilla lön jag får på hösten istället. Vill nog hellre vara lite ledig i sommar och i värsta fall så har jag ju kanske Sisjögrillen...
Minst två festivaler kommer få åtnjuta mitt sällskap, Sweden Rock och Way out west är redan klappat och klart men det kan bli en tredje lycklig utvald med, ännu inte bestämd.
Återförenande med alla godingar som längtat hemma i Göteborg eller vart ute i vida världen.
Massa våldgästande av MEP06:are är att vänta!
Wakeboard och Älvsborgsbron hägrar i Göteborg...
Camping i Varberg kantänka?
Jag, Anastasia, Elin och Klek hade ju till och med beställt flyg till Grekland men det enda flyget vi kunde ta blev inställt... så nu famlar vi i mörkret, lägger nog ner det projektet, nedrans. Måste köpa tipp-ex och ta bort de stora bokstäverna som stavar till GREKLAND på massa dagar i juni.
Första sommaren utan Västtrafiks underbara Fritidskort! Där försvinner lite självklara utflykter i västsverige... men man får väl punga ut med lite extrapengar. BORT FRÅN STAAAAAAAN!

Äh, sommaren ser rätt bra ut enligt den här listan. Kommer bli bra. Mycket bra. Mycket mycket bra.


RSS 2.0