PEACE & LOVE-FESTIVALEN

Det blev aldrig mörkt på natten! Såpass långt norrut var vi. Borlänge. Nu är tredje festivalen för i år avklarad och här kommer en kort resumé... hur kort den nu kommer bli...
Material till Studenttidningen och radion har vi massa av nu, får se vad det blir av det.
Min kamera är något mystisk så ibland har inte linsen öppnats ordentligt, dum.



-Massa raps! 
/Sanna kommenterar utsikten från bilen och somnar


-Nej, här blir inga barn gjorda... om inte Belin släpper till. 
/Martin och Mackan! på presskonferens

- Oj, vilken bra låt... vad heter det här bandet? Spelar de på festivalen? Åh, va synd...
/Några frågade och några svarade högljutt på frågorna varje gång Bless to be around spelades så att grannarna skulle höra



Sagan om Peace & Love började på onsdagsmorgonen då jag hämtade upp Maja i Torslanda och Mackan i Utby. Vi tog oss snabbt och lätt till Tibro där vi hämtade upp Martin och Gevert. Under den långa bilresan upp (det tog 10 timmar från att jag lämnade min ytterdörr tills vi kom in på festivalområdet) lekte vi bara en enda lek:
Leta rådjur och mäklare. (vi hittade endast en mäklare på vägen upp och ett rådjur på vägen ner).
Väl framme lotsade Robilol oss till stället där Vetlanda-crewet höll på att slå läger. Längst bort på campingen minsann... himla gött med tanke på att det bara fanns en enda ingång till den mest avlånga camping jag någonsin vart på, och den ingången var i andra ändan från våra tält sett. Vi gjorde oss hemmastadda, Anastasia och Sanna anlände lite senare och vi gjorde en campflagga: Camp Ann1.

Camp Ann1 bestod av:
Från vänster: Martin, Anastasia, Mackan!, Kalle, Sanna, Robilol, Belin, Maja, Gevert, Vetlandacrew x3
Jag verkar tyvärr inte fått kort på alla Vetlandafolk men det kanske dyker upp


 

Saker som ofta sades i camp Ann1:
- Man tackar tackar / Åh va gott!
- Skit i dä! (på bred Tibroska)  alt: De sa´ru skita i!
- ÅÅÅH vad jag hatar spinning
- Emanueeeel
- Hallå tjejer
och diverse citat från Pontiaks låtar



Första kvällen spenderades genom att vara nöjda över att ha anlänt till platsen hela och rena. Lärde känna de man inte träffat tidigare och pysslade om vårt blivande hem. Martin och Gevert däremot sprang runt mest hela kvällen på andra ställen och blev sedan joinade av mackan! Vi andra gick och la oss relativt tidigt och fick en god natts sömn (endast avbruten en gång av att M, G och M slänger sig in in tältet och säger - Åh va gott, vaddå ligger ni o sover, den här luftmadrassen vill vi ha, vad ska vi göra nu, varför är det ingen ute i campet, vart är gitarren... osv)



Torsdag. Själva festivalen började och vi undersökte området, lekte lekar i campet (vilket för övrigt inte gick så bra för Kalle, väldigt dåligt faktiskt) och socialiserade mera. Såg lite musik såklart. Jag såg bland annat  Billie the vision and the dancers,  Damien Rice (inte lika bra som jag hade hoppats men mycket bra ändå. gillar han skarpt) Svenska Akademien (Skitkul, publiken var underbar) och Anna Ternheim.
I campingen sedan satt vi ett rätt stort gäng och spelade gitarr och sjöng. Tillslut satt alla och tog i allt vad vi hade i sången: ÅH VAD JAG HATAR SPINNING... den låten kommer att bli en hit!  Även den delen av camp Ann1 som sov gick runt och sjöng på den dagen efter.
Jag och Maja tog sedan en Social Kvart och sprang runt under mycket intensiva 15 minuter och pratade med folk:



Fredag. Alla utom Gevert laddade som tusan hela dagen inför Slagsmålsklubben som väntades och bli en av höjdpunkterna på denna festival.
Efter att jag tittat på Bahnhof (mest på grund av namnet) gick vi med pressackreditering på en presskonferens för Mando Diao. Det fick man inte så mycket material av (lalala) men det var en kul grej. Vi är så tajta med Mando nu...
Anastasia hade mot kvällen sin obligatoriska grillning (utfrågning), denna gången av Kalle som såg lite trängd ut. Sen fick Mackan en försmak på eventuell grillning längre fram i tiden.
Campet gjorde ett försök att gå på en spelning allihop tillsammans. Alla kom faktiskt iväg samtidigt (ojojoj) men redan innanför grindarna tappade vi bort varandra. Såg slutet på Thomas DiLeva (så underbar, han utstrålar så mycket glädje). Några timmar senare var det dags för Slagsmålsklubben!  Det var jättetrångt och galet men precis som väntat. Svettiga som få men det var det värt. (en tjej som dansade ett tag med oss till sina kompisar som skulle hämta henne: "Jag vill stanna, de här människorna är de galnaste jag varit med om").
Vi struttade sedan glada hemåt, det var upplagt för att bli en härlig kväll. Men när vi kom tillbaka upptäckte vi att någon varit i campet och stulit massa grejer. Stämningen dog så att säga jättemycket. Så trist när sånt händer. Anastasias videokamera med band från festivalen och midsommar, två vanliga kameror och lite annat från olika tält. Mycket mycket DÅLIGT.


Lördag. De flesta tog det lugnt innan musiken skulle börja på området. Vi började äta upp den maten som var kvar i packningen. Sanna och Anastasia (och Robin?) åtnjöt kantarellsoppa med ris i och jag och Maja tog för oss av tortelinis, nötter och tonfisk. Senare blev det även fika med riskakor, makrill, morötter, majs och mandarinklyftor. En kullinarisk rätt.
Bandtittande under dagen: Bland annat Snook (ännu ett uppträdande man blir glad av), Weeping Willows (tyvärr såg vi inte slutet av konseren för vi skulle undersöka ett nytt band lite längre bort, men willows var grymma!), ett getöga på The Waterboys och sist men inte minst Timbuktu.
Ibland kom det regnskurar under dagen och en gång var det ett riktigt tungt skyfall, måste säga att jag var impad av lägret att hålla för den skuren, det både blåste och ösregnade, inte ens Ann1-flaggan förstördes.
Innan vi gick ifrån campet gjorde jag, Maja, VetlandaRobin och Pär en tjuvfälla bestående av ett tomt kamerafodral och en halv Jägerflaska. Fodralsnöret sattes fast i marken med en tältpinne, vet inte riktigt vad funktioen var...
Sen bar det av till eldshow och Timbuktu. Himla trångt där, så jag gick och satte mig lite utanför publikhavet. Där blev jag kvar hela konserten. Tillslut fann Maja mej igen och räddade mig ifrån "rännstenen" (hon är min hjälte, hon räddade mig även ifrån mittensätet i bilen på vägen hem). 


Söndag. "Ingen stress, men fart och fläkt ändååå" (Pontiak). Packade så sakterligen ihop vårt hem och begav oss i bilen till sydligare breddgrader. Gevert byttes ut mot Sanna i vår GBG-bil. Vi tog en samlingsbild på vårt camp... tyvärr är inte allt Vetlandafolk med, de hann sticka.
I bilen fortsatte "hitta rådjur och mäklare-leken" (och även nummerplåtar och grisar), Sanna visade stora talanger genom att faktiskt hitta ett livs levande rådjur, men någon mer mäklare såg vi inte. Stannade ett tag hos Martin i Tibro och njöt på gräsmattan. Här levereras även en av de roligaste bilderna från festivalen.


En riktigt go festival må jag säga! Med ett camp med människor från Sveriges alla hörn, bra musik både på campingen och på festivalen, sångkvällar, lekar osv osv.

Sista människan jag släppte av var Maja i Torslanda, där gick vi till Båten som Majas pappa har hållt på o bygga själv i 27 år som nu precis har sjösatts!! Bör vara rätt nöjd.. Bara fixa till inredningen och få på masten så är det klart! Ball!


Lite blandade bilder från helgen. Man tackar tackar till Maja, jag har redan fått hennes bilder med! Åh va gott! Bildtext under.

En luftmadrass, Två fina skärmar på två fina flickor, Två sjungande meppare, En lurad tjej. Vi lurade henne att vi hade HB i dunken (det var vatten), Ett öronproppssubstitut, En glad ordningsvakt, En Damien Rice, En tjej i bakgrunden vi inte känner, En presskonferens med Mando, Ett ösregn, Två sega campare, Två par solglasögon, Två mycket söta flickor, En gäst som mycket självsäkert bjöd in sig själv, Två glassflaggor, En intressant matlagning, En matätning, Två trängda personer, En kulle när Svenska Akademien spelade, En nöjd Maja, En Mackan!, En trött Martin, En eldshow, En härlig Timbuktu, En ätandes Robin, En flykt från festivalen

Kommentarer
Postat av: Vetlanda-Robin

Adda mig o skicka lite bilder =) [email protected]

2007-07-03 @ 12:26:21
Postat av: Kalle!

Kungligt inlägg! Man tackar tackar!" lLALALlalala

2007-07-03 @ 12:48:51
Postat av: Mici

Åhh vad kul ni har haft! synd på grejerna som stals bara...men nästa år, vem vet , jag kanske hänger med! puss

2007-07-03 @ 14:01:40
URL: http://micinic.blogg.se
Postat av: Tåmass

Ni verkar ju ha haft skitkul, trots regnet! Är grymt avundsjuk, festivalliv äger! Kul bilder!
Skulle du till Roskilde? Haha, silket väder de har där, problem med lera Nu, och det är två dagar tills festivalen Börjar! Lycka till!

2007-07-03 @ 16:29:49
URL: http://sludder.blogg.se/
Postat av: Anastasia

Åh vad gott! Åh vilka fina bilder! Jag vill ha alla bilder Belin! Du får ta med när du kommer hit på söndag =)

2007-07-03 @ 22:18:03
Postat av: jack black

Du, jag tar garna emot den inbjudan om det blir nagot! Jag haller pa att bli galen har nere, kan jag informera, polacker overallt man vander sig=)

2007-07-03 @ 23:08:21
URL: http://jaquelinejaqueline.blogg.se
Postat av: ElinBelin

Man tackar tackar! Klart ni får bilderna, sanna har massa kul med!

2007-07-04 @ 01:15:49
Postat av: Pär (Johan)

Jäävligt kul inlägg! Satans roliga bilder också, nästan så man längtar tillbaks!

2007-07-09 @ 01:41:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0