Öl- och apelsinsoppa

För några dagar sen bjöds det till bords här på Hisingen. Elton (som var med-sammankallare till kalaset) fick så snällt komma tidigare för att hjälpa mig hinna med matlagandet då David var i sthlm.

Av någon anledning fick vi den omåttligt goda idén att bjuda på ett säkert kort till huvudrätt (ost- och svampsoppa), och en joker till förrätt.
Låt mig presentera:

Öl- och apelsinsoppan

Receptet för 4 personer.

  • 1 liter ljus eller mellanmörk öl
  • saften av en apelsin + skalet
  • koncentrerad apelsinjuice
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk rosmarin
  • grönsaksbuljong, en tärning eller motsvarande (+ gärna steksky)
  • vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
(recept från http://www.sopprecept.se)

Det blev la lite sådär... men hela 1 av 5 lyckades faktiskt äta upp sin portion. Och när David kom hem och fick smaka på resterna gjorde han det oväntade: Åt upp, med kommentaren "Det var ju inte så farligt"
Det ska finnas människor till allt...

Man borde kanske googlat på folk med tidigare erfarenhet av detta recept, då borde vi förstått att det hela inte var en så bra idé med tanke på sökresultat som "Hur man kan komma på ett sådant recept är lite över mitt förstånd" och "...den gräsliga öl- och apelsinsoppan"

Tack vare huvudrätten lyckades vi ändå få upp vår poäng på vår spontan-halvåtta hos mig-tävling till 5,44 poäng.

Bättre planering nästa gång... men man kan inte vinna om man inte satsar!


Kommentarer
Postat av: anja

Men Elin. Jag kan inte förstå hur ni tänkte. Öl och apelsin och dessutom soppa både till förrätt och huvudrätt. Gissar att ni stod för mycket bra underhållning om ni ändå lyckades skrapa ihop över fem poäng ;)

2012-03-28 @ 20:49:13
Postat av: Elin

Det var svampsoppan som var så god att det vägde upp det! Och så gav en av killarna öl- och apelsinsoppan en fyra... han tyckte den var helt ok...

2012-04-04 @ 12:19:06
URL: http://belin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0