Insomnia

Den uppmärksamme har kanske märkt att de flesta av mina inlägg sen sommaren och framåt har publicerats nån gång mellan 01 och 05 på natten (förutom de föredömliga två senaste inläggen). Orsaken är mycket enkel: Mitt dygn är helt ute och cyklar.

Rätt jobbigt faktiskt, det där att inte sova. Känner att det börjar bli tungt att gå upp tidigt. Därför har jag börjat arbeta mig tillbaka till en normal dygnsrytm! Jag har avancerat min insomning från 04 till 03, till 02 och tillsist 01. Alltså är det dags att sova nu. Helgen kanske kommer ställa till det... nejdå!


Rookiefestivalen

Vid fyratiden i fredags begav det sig. Jag, Ika, PB och Mackan (inte den Mackan) roadtripade till årets Rookiefestival med tanken att bevittna  Poor Favour på fredagen och Isak Strand på lördagen. Jag hade hoppats på en utomhusscen bara för att det skulle ha varit så fruktansvärt dåligt med tanke på årstiden. Men hela kalaset var inomhus.

Koncept: Osignade artister! Jag gillar det! Även om det kan bli bättre arrangerat.
Vad sägs om vägpilar till exempel? Hehe, det tog en timme för oss att hitta till festivalen när vi väl var i Hultsfred. Jag tror vi frågade fem Hultsfredsbor om hjälp. Lika självsäkert som de pekade ut vägen, lika olika håll pekade de åt. "Nästan irriterade" (citat mackan) hittade vi tillslut fram... och missade Poor Favour, vi hann däremot höra sista låten vid ingången. Damn...
I sann reklampelaranda gick vi sedan runt med varsin Isak Strand-tröja. Om det gick bra? Efter att ha repat ihop ca fyra (?) gånger stod han, en basist och en trummis på scen för första gången tillsammans och kallades för "det tajtaste bandet som någonsin spelat på Rookiefestivalen" av en man ur skivbolagsjuryn. Helt ok alltså:)

Genom ett brus av ny musik och dåligt ljud (många med oss klagade på ljudkillarna) var det speciellt några framträdanden som vi fastnade för i helgen.  Håll ögonen på:
Sidewalk, funkig hiphop kan man kanske kalla det. Riktigt riktigt bra.
Hajen som med luggen nere i näsnivå plötsligt brister ut i bräcklig, kraftfull, vacker stämma. Hur det nu går ihop... kolla myspacen och fundera.
och Boris & the Jeltsins. Bara namnet blir jag glad av, och bättre blir det på scen.

Hittade inte Hajen, men här är Sidewalk - Labour och Boris & the Jeltsins - Gud vad har vi gjort
      

Jag och Ika är mycket tacksamma inför Edina som vi fick sova hos. Länge låg vi i soffan och tänkte på de andra som fick sova i en kall skola tillsammans med fulla, övertaggade festivalare, utan varesig säng eller täcke eller sovkläder. Men eftersom det var ett aktivt val att inte ta med sig något av detta kom de senare på att de inte kunde klaga för mycket...

/451

Slut på pizzan!

Igår åt vi vår sista Billyspizza. Mina är slut, Nils är slut....
Vad göra?
VAD GÖRA???
Från frysar fyllda till bristningsgräns till ekande skal. Is finns det däremot gott om.
Hur tar vi oss vidare?
Vad är nästa steg?
Vad vi behöver är en plan, en karta och all list vi kan frambringa.

And it burns burns burns.. like the ring of fire

I min strumplåda ligger nu bara en socka kvar... en raggsocka. Tvättid är bokad men vad ska jag ha imorgon på träningen? Kanske hinna till Maxi och handla in ett par tigersockar.
Sitter och gör ett pass och ska bränna ut (därav titeln) en cd. Alltid kul att se vad kunderna tycker om min blandning. Lite Slagsmålsklubben, lite reggae, lite heavy, lite bollywood, lite Borat, lite Trans Siberian Orchestra, lite The Kooks..
Och nån rysk låt då och då. Fantastiskt.


Och för första gången på mina pass: Lady Madonna

Hemtentan är peanuts ......................... not

Mitt hem är aldrig så rent som vid tentatider. Då passar jag på att våttorka golvet och frosta av frysen.
Mepparna sitter isolerade i sina hem och tragglar med denna gudasända hemtenta. Eller vart kommer den från? Kanske inte uppifrån? Nånstans där det är varmare....
Alla har ångest. ALLA!

Det sämsta sättet att plugga är att åka hem till Göteborg.
So I did.
Men jag och Mackan satt både fredag och lördag dag på bibblan! Den ni! Även om vi en av dagarna tillslut satt på golvet, kollade på film och sov.
Men, har med gott smavete kunnat göra annat också. Utgång med Jessica i fredags då jag revolutionerade Avenyn genom att komma in med tygskor. Middag med Fanny & tjejgäng på restaurang igår, sweit!
I morse var jag i Åkeredskyrkan där min kusin som läser till pastor hade sin första predikan. Ball. Inte alla som blir det. Hon sa att Gud inte har glömt oss. Detta meddelande vill jag föra vidare till klassen i dessa mörka tider.

Tentaljusen

Depeche Mode till Arvika

Kolla rubriken....
Kolla!
Depeche Mode till Arvikafestivalen................ Arvika!!!
Stort.
Kanske köpa biljett när de släpps?

Depeche Mode - Barrel of a gun
Bara lyssna. Blunda om det är så att videon inte faller dig i smaken. Just listen.

Ansiktet bakom radiorösten

Fannys storstadsklackar (meterhöga stilettklackar) var kanske inte det bästa valet i kullerstenarnas stad. Men om någon klarar det, så är det DrFanny. Ja, nu har äntligen ett flertal kalmarbor fått se ansiktet bakom den berömda telefonrösten i radio Shore.

Det blev en lugn fredag med pizza hos Nils, plåtande åt kåren, mat, snack, film och en gästande Malin.
Lördag efterdag visade jag och Martin Kalmars smultronställen i form av skivmässan (inköp: The Who) och Bingohallen (Vinst: 0 kr.  Förlust: 30 kr var). Bingo är definitivt underskattat, ganska mycket partystämning där inne. Mot kvällningen vart det Edina, Magda och gänget, innan vi gick till Micki och såg den rafflande finalen i killarnas sällskaps(öl)spelsfemkamp. Kåren nästa, fortfarande är vi alla impade at du kan dansa i stillett Fanny.  



Idag? Thaimat!! Sagan om diverse saker!! Ett försök till glass! Sen åkte my love hem. Ses snart i Göteborg.

DrFanny och Belins topp-youtube moments v 40
"Han hade flugit bort, han var bortflugen"
"Innerst inne var Bert-Åke Varg en snäll och rar pojke, men ytterst ute var han dum i huvvet"
Repeat på Lollipop
"Vad kan man mer mata barnet med?" "Klister!" "Vem sa det?!!"


RSS 2.0