Pre-Halloweenparty

Tillbaka från götet.
Fina dagar, fina dagar.

Hos DrFanny var det tidig halloweenfest och jag och Maja fillekringade lite om vad man kunde gå som. Eftersom hon inte sett krokodildräkten live ville hon gärna att jag skulle ha den med mig... lite gjort kändes det men den är ovärderlig...Sen kom vi på den utomordentliga idén att om jag vränger groddräkten (krokodilen) så kunde jag vara ärta och maja kunde vara majs.
Perfekt.
Men maja hittade inget gult, däremot blev hon en fin julgran, och när jag hittade en stor gul filt hos henne tog vi den med för ombyte senare på kvällen.
Mitt alternativ var att klä om till spis, men det gjorde jag aldrig.
Fanny har en näsa för hallowwenfester så man hittade dekorationer mest hela tiden, från blod i badkaret till mask i äpplen...

Kul var det. Några random bilder:


Icke glömma:
Marelden! Hurra! man beter sig som barn på liseberg
"jaha, jag har blivit sminkad nu också"
"det är ju Snurre Sprätt, eller Grodan Boll eller vad han heter"     "Neeeeeeeeej"
Bowlingklotet som aldrig kom

Helgen då...
Hann även med att kolla på Emelies utställning i Åkeredskyrkan, hälsa på i Slottskogsrinken, gå i världens roligaste butik (Monki), och gå förbi Ullevi precis innan avspark. Oh, IFK tog GUUUULD när jag satt på tåget och hade tråkigt.

Fanny i mitt hjääärta, låt mig besjunga dig nuuuu

Good bye Kalmar, igen

Jez, nu har jag varit i Kalmar i fyra dagar, dags att åka iväg en helg igen:) Jag har ändå vart rätt duktig. Av terminens 9 helger har jag bara åkt bort 3, nu åker jag en 4:e. Hahah. Jaja. Efter det är det bara en helg på tränarutbildning och kanske en helg på tävling i Jönköping eller vad det nu var. Sen åker jag inte härifrån förrän jul. Folk får komma hit istället, maja och anna kommer v 46! hurra!

Om några timmar åker jag till gbg, jajjemen! Efter spinningpass och inlämning av våra featureuppslag.

Vad har vardagen erbjudit här då? Jodå, lite featureredigering, som går rätt snabbt! Göttgött, det blir rätt bra på en del med...

I tisdags var det pannkakor i Djurängen, is och sen allsång på N37 med the Martins. Mysigt och rätt lugnt.
och en promenad på dagen:

Igår gick jag på promenad med Ruben. Han har börjat jaga bilar. Dao. Men när jag pratade i telefon verkade han inte höra bilarna så mycket.
= låtsasprata med mig själv i typ en halvtimme för att distrahera honom.

Idag har det vart nästan färdigredigering av sista featuren, is, is igen (vikarie), dans nästan, hockeymatch (kollade alltså), missande av Oxhagen Kikkers (förlååt), mat på N37 och sist en sväng till Söderport.
På hockey. Jag med fina, blå läpppar.

Trött nu, men nu måste jag bränna ut en skiva till spinningen imorgon....
Fridens! Ses i gbg eller när jag kommer tillbaka nästa vecka. Examination då, jobb..

v 42

Jass. Skoldagarna har sista veckan endast bestått av en sak: Redigera tidningssidor.
Så där har vi suttit
Och redigerat
Tidningssidor
Men man är rätt nöjd när man är klar med en och tittar på helheten. Så länge man kan slita sig från att stirra sig blind på marginaler och bylines som ska få plats.

I fredags åkte jag upp till Hufvudstaden för att träffa kära syster min med pojkvän. Mamma och pappa tog sig också dit över helgen. På bussen upp läste jag en bok och allt jag kunde tänka på var hur texten låg på sidan och hur man gör med "horungar" (ja, det heter så) i vanliga böcker.

I Stockholm vandrade vi på stan, åt gött, handlade nödvändigheter och mös om kvällarna.
Och icke att förglömma: Spelade Guitarhero. När Sofia hämtade mig på tunnelbanan sa hon "jag slår vad om att vi kommer komma på Jens med att öva på Guitarhero". Jag förstår varför. De är helt insnöade på spelet. Det skulle jag med vara om jag hade det hemma. Kul. Jag är dessutom grym... Jag spelade skiten ur den gröna, röda, gula och den blåa knappen. "oförskämt bra" sa vissa recensenter. Jens och Sofia hade hårdtränat inför att pappa, den verklige guitarheroen, skulle anlända.

På söndagen var vi på Moderna muséet. Sjukt att man kan bli rik på att måla jättestora, raka streck på en målarduk. Man blir lite halvirriterad på endel saker där. Vissa saker verkar blir konst bara för att någon har stirrat för länge på det. Men det finns nog vissa kriterier:
Det ska vara svårtolkat eller löjligt enkelt tolkat. Så man måste tänka ännu djupare för att få fram grejen.
Man måste må dåligt. En bild på en solig trädgård är inte konst, men samma trädgård i regn eller snö (slask) är konst. En närbild på en tjej är inte konst, har hon påsar under ögonen är det konst.
För att göra en bra video måste man ha en amatörkamera, något man vill filma väldigt nära och länge (helts i stillbild) och inget ljud. Om det ska vara med ljud ska det helst vara något entonigt.
Haha, men det fanns mycket bra där. Gillar foton. Gillar Andy Warhol, kanske för att jag är inne i media för mycket.
Sen var det att äta mat och bege sig mot Kalmar igen...
och jag är tillbaka!

En helg med ekonomi, Slagsmål och morföräldrar

Javisst. I fredags satt jag ännu en dag på kårexpen och hade kul med radio Shores ekonomi. Har jag skrivit något om det innan tro? Jag har i alla fall suttit med en som jobbar där några dagar och bokfört. Hoho, från år 2003 alltså. Segt i början minsann när vi inledde med att leta papper på kontoret, på kårexpen och i kårens förråd hela första dagen. Härligt, men bara 2007 kvar...
Och faktiskt, så tycker jag det är askul! Nu alltså. Ingen höjdare i början men nu fattar jag ju vad jag håller på med. Det finns inget som är så gött som när man förstår ett papper som man inte borde förstå. Men samtidigt, jobba med ekonomi skulle jag aldrig klara.


Idag och igår har mormor och morfar varit och hälsat på här. Vi har kurat i husbilen, promenerat genom hela Kalmar, varit på skolan osv. De har tittat på mina skridskobarn och spelat in jinglar! Underbart! Imorgon ska jag klippa ihop någon jingel så jag kan sända den på [påskrijäz]! Glöm inte lyssna! 20-21!

Idag har vi fikat, tittat på tv och tradida. Mysigt med besök. Imorgon åker de vidare mot skåne.
Morfar lagade min punka på cykeln idag! Bra med en morfar... I helgen blev jag av med lamporna först. Sen gick korgen av, och sen blev det punka. Halva jag dog. Haha. Idag när jag satte mig på cykeln flög jag fram. Aldrig har den varit så fixad. Båda däcken stenhårt pumpade, sadeln höjd och vinklad åt rätt håll. styret fixat så det inte är vridet åt höger, kedjan oljad så den inte ger mig tinnitus när jag bromsar. Som sagt: Bra med en morfar.


Innan dess var det helg. Slagsmålsklubben i fredags! De är så underbara. Mina tår har inte fått så mycket stryk sen jag hade för små skridskor.
Lördagskvällen var lugn men lång. Inflyttningsförfest hos Agnes. Trevligt. Sen till Söderport där Elin var med Per+klassvänner. Lite sms-terrande på några utvalda. Nils och Martin anlände en halvtimme innan stängning i Nils tro att jag och Elin skulle uppträda eller nåt.. jag förstår b-svikelsen... sen N37 med Martin för gitarr och sång. Mycket planerande inför skridskoåkningen nästa dag. Johan övade även lite på golvet med sina antika skridskor.


Ensam hemma

Ja, vi tyckte alla att det skulle bli intressant när vi insåg att alla i kollektivet utom jag och djuren skulle hemmifrån ikväll... Inte för att jag inte kan ta hand om djuren... men det är nog första gången jag är ensam hemma överhuvudtaget den här teminen. Jag trivs verkligen i den här lägenheten och med oss som bor här. Men det är ändå rätt gött att vara själv upptäckte jag ikväll. Spela min egen musik, gå runt och prata högt i telefon, kolla på vad jag vill på Tv och video...

Idag fyller DrFanny år! Hon har jobbat hela dagen, kul födelsedag. Som sig bör!
DrFanny kommer svara på lyssarnas frågor på tisdag i [poåskrijäz] 20-21 på radio Shore (www.shore.hik.se). Vår egen egenlegitimerade relation- och sexualterapeut. Skicka in en fråga! ([email protected] tills vi skaffar en egen mail).
Men det är på tisdag, imorgon sänder Oxhagenkikkers 20-21. Vi ska ha en rafflande schackmatch live! Missa inte detta!

Texten om Bengt lämnades in idag. Det är alltid en sån frihet när en deadline är borta, vare sig man känner att texten blev bra eller dålig. Pressen är alla fall inte där längre.

Fick mina framkallade bilder idag! Aldrig har man sett mig så nöjd med ett par tavlor. Väggen är icke vit och tråkig längre! Och med vinylspelaren framför blir man ju nästan gråtfärdig...
Kiddo (katten) har flyttat hem igen, tack för visiten

image440image441

Kameler

Jag vet att om jag bara sätter mig ner och tvingar mig att skriva två meningar i rad så kommer allt att rinna av mig på en halvtimme. Sen kan jag börja renskriva. Men ack. Jag kommer inte längre än en mening, sen distraheras jag av något annat (tv, musik, mat, telefon, internet, städning, myntsorternade, väskrensande, raminsättande, gitarrspelande, lappskrivande, planering av morgondagen...). Så nu har jag ännu en paus (bloggen) i min text.

Jag har börjat skriva mitt personporträtt på kameluppfödaren på Öland. Jag var där idag. Fick låna Anastasias bil och tog mig 50 km från Kalmar. Kändes som när jag jobbade som skolfotograf. Ut med bilen själv och köra mil efter mil, med clementiner i väskan och enirokartan i huvudet. Äventyr.
Men lite annorluda den här gången. Förvisso skulle jag ta kort, men jag skulle även ta reda på så mycket som möjligt om en människa. Inte min stil direkt, och jag var lite nervös eftersom jag nog varit lite vag när jag ringde honom och förklarade vad jag ville intervjua honom om. Han trodde nog först att det bara skulle handla om kamelerna. Men efter ett litet traditionsenligt och okontrollerbart skrik i bilen lugnades mina nerver och jag anlände till gården. Två lamor vid parkeringen sade mig att jag kommit rätt...
Jag trodde det skulle ta en timme, det tog två och en halv och sen hade ingen av oss mer tid att avvara.
Skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta möte, men det ska jag få ner i min artikel istället... back to work.

image439
En landsväg.. en lada.. en kamel (till vänster)



Antasta möbler.....




Vårt kollektiv - ett zoo

Fyra tjejer var vi när vi startade vårt kollektiv. I skrivande stund är vi dock fyra tjejer, en kille, en Huddigbo, två hundar och två katter som bor här... hur gick det till?
Ja... efter att grunden startats började utökningen med en hund förra året, tätt föjlt av en katt någon vecka senare. Ruben och Valle; radarparet. De har precis slutat bråka 24 timmar om dygnet.
Så kom en ny termin och vi gav rum till en ny student som icke hade ett hem. Staffan har nu bott i genomfartsrummet i fem veckor men flyttar om några dagar.
I tisdags anlände Anna, the Huddigtjej som invarderar oss någon gång om året i någon vecka.
I förrgår blev vi ett djursjukhus i och med att Kiddo på något sätt skadat sig ute i naturen, sytt ett decimeterstort sår och nu lunkar omkring med en tratt på huvudet i vårat kök.
Så idag när jag kommer hem och möter en hund i hallen förväntar jag mig en liten Ruben som inte ens når till knäna, inte en golden som står där istället...
Zoo är vad det är. Haha. Men we like it!



Förfest här ikväll... först fick jag reda på att jag inte skulle bjuda så många för det skulle bli lugn mingelkväll.. jaja, då får det bli de närmaste tjejerna då tänkte jag. Igår ändrades dock planerna till vanlig förfest. Men fortfarande skulle jag inte bjuda hela klassen som brukar ha en tendens att komma allihopa:) Tradigt. Men nu är det tydligen brist på folk helt plötsligt så nu är det ok att bjuda folk... men halloj! Orka göra det en timme innan. De som vet vet, så får det bli som det blir. Annars är det väl bara att sticka, hehe.

Inslagskamp

Lördag
10.00-16.00
Lindy hopfilmning och dans.
20.00 (?) N37
23.45 Kåren
02.00 N37
04.00 Mat och säng



Söndag
14.00
Skolan
19.00 Tårtkalas hos Elin
23.00 Skolan
01.30 "Ska bara blunda en sekund"
02.30 Vaknar i redigeringsrummet efter Bengts väckningsförsök.
05.30 Hemma

Det roliga är att jag typ inte blev klar med inslaget ens på dessa timmar... jag var icke effektiv vilket förvånade mig eftersom det är på natten jag brukar jobba i racerfart. Satt ett tag idag dock så nu är det bara att kolla igenom det imorgon och mastra. Hurra.
Idag förvånades jag och nog många i klassen av att man faktiskt kan bli sur över att slippa en uppgift. Riot blev det så nu får vi lämna in reportagen igen om vi vill...

RSS 2.0