Rookiefestivalen

Vid fyratiden i fredags begav det sig. Jag, Ika, PB och Mackan (inte den Mackan) roadtripade till årets Rookiefestival med tanken att bevittna  Poor Favour på fredagen och Isak Strand på lördagen. Jag hade hoppats på en utomhusscen bara för att det skulle ha varit så fruktansvärt dåligt med tanke på årstiden. Men hela kalaset var inomhus.

Koncept: Osignade artister! Jag gillar det! Även om det kan bli bättre arrangerat.
Vad sägs om vägpilar till exempel? Hehe, det tog en timme för oss att hitta till festivalen när vi väl var i Hultsfred. Jag tror vi frågade fem Hultsfredsbor om hjälp. Lika självsäkert som de pekade ut vägen, lika olika håll pekade de åt. "Nästan irriterade" (citat mackan) hittade vi tillslut fram... och missade Poor Favour, vi hann däremot höra sista låten vid ingången. Damn...
I sann reklampelaranda gick vi sedan runt med varsin Isak Strand-tröja. Om det gick bra? Efter att ha repat ihop ca fyra (?) gånger stod han, en basist och en trummis på scen för första gången tillsammans och kallades för "det tajtaste bandet som någonsin spelat på Rookiefestivalen" av en man ur skivbolagsjuryn. Helt ok alltså:)

Genom ett brus av ny musik och dåligt ljud (många med oss klagade på ljudkillarna) var det speciellt några framträdanden som vi fastnade för i helgen.  Håll ögonen på:
Sidewalk, funkig hiphop kan man kanske kalla det. Riktigt riktigt bra.
Hajen som med luggen nere i näsnivå plötsligt brister ut i bräcklig, kraftfull, vacker stämma. Hur det nu går ihop... kolla myspacen och fundera.
och Boris & the Jeltsins. Bara namnet blir jag glad av, och bättre blir det på scen.

Hittade inte Hajen, men här är Sidewalk - Labour och Boris & the Jeltsins - Gud vad har vi gjort
      

Jag och Ika är mycket tacksamma inför Edina som vi fick sova hos. Länge låg vi i soffan och tänkte på de andra som fick sova i en kall skola tillsammans med fulla, övertaggade festivalare, utan varesig säng eller täcke eller sovkläder. Men eftersom det var ett aktivt val att inte ta med sig något av detta kom de senare på att de inte kunde klaga för mycket...

/451

Kommentarer
Postat av: Edojna

Ah shit så bra Hajen var. Ryyyyser.

2008-10-27 @ 07:48:01
Postat av: Ika

Ja, Hultsfred blev en upplevelse vi sent kommer glömma ;)

2008-10-28 @ 11:34:48
URL: http://relapze.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0