11 timmar resa till priset av 4!

Min fredag

- Ja, vi få helt enkelt ta och vänta... men det ser mörkt ut just nu... faktiskt.
Klick
Jaha? tänker resenärerna. Mobilerna rycks fram. På tre minuter övergår ljudnivån i vagnen från "resemummel" till "nordstan i rusning". Det svenska folket får inte mycekt dramatik i sin vardag, det märks.
Först hade det verkat bli en vanlig försening och folk började bli irriterade. När sedan personalen meddelar att hela sydsveriges tågtrafik är i kaos, att vi kört på ett träd och därför inte har någon el, alla dörrar öppnas för att ventilationen inte kommer funka och lampa efter lampa börjar släckas blir alla smått stirriga. Jag fortfarande mest irriterad, men finner mitt tillfälle att läsa böcker utan att bli åksjuk. Efter en halvtimme trivs jag faktiskt.

Så där står Kust-till-Kusttåget, i Lessebo. Lessebo!! Det är den mest öde stationen i Sverige. De har inte ens lampor på perrongen.
-  Vi är tyvärr tvugna att bryta all ström nu, det innebär också att detta är det sista meddelandet jag kan ropa ut till er genom speakern, säger tågvärdinnan. Vi ska så snart som möjligt börja evakueringen, men det är få bussar som vill köra i det här vädret.
Meddelandet känns som orkesterns sista låt på Titanic. Sen blir det kolsvart.
Tidsfördrivet Läsning borta ur leken. Både mobil och Mp3 har dåligt batteri. Tur att jag är bra på att stirra ut i ingenting. 

En timme senare. Resenärerna pratar fortfarande i telefon. LCDskärmar försöks användas till lyse, men det ges snart upp.
Två timmar. Tyst i vagnen. Småprat hörs. Plötsligt kommer en busschaufför in genom bakre delen av vagnen. Med en ficklampa går han fram i gången och ropar att en lokalbuss går om en minut till Växjö. Likt en superhjålte tågar han fram och bakom honom skyndar några lyckliga få som bara behöver åka den korta biten. De är de första som blir räddade.
Tre timmar. Stirrar fortfarande ut genom fönstret. Månen är klyschigt nog den starkaste ljuskällan. Fullmåne och allt. Det får en änna att tänka på att man kunde vart i Kalmar på Full moon-party istället.
Fyra timmar. Mp3 ryker fram, på mycket låg volym för ibland går personalen förbi med uppdateringar om bussar. En buss till Stockholm och två tillbaka till Kalmar är på väg. Vill sovaaa.
Fem timmar. Vi lyckliga som inte kunde avbryta vår resa samlas ihop till en vagn för att "hålla ihop" haha. 25 pers kvar.
Sex timmar. Räddning på väg i form av fyra taxibilar som ska köra oss tvärs över Sverige. Go gemenskap bland de sista överlevande faktiskt.

01.00 Taxin anländer i Växjö (taxi fån Lessebo till Växjö kostar 1000 kr för övrigt) Byte av chaffis som är helt sönderkörd.
04.10 Taxin rullar in på centralen i Gbg. Yeiss! Glömde däremot att kolla hur mycket det skulle kosta att betala den biten.
07.30 Upp för Kungälv! Oh what a beautiful morning!

Kommentarer
Postat av: little-pac-mac

hahahahahahahahahahahahahahahahahahah
hahahahahhahah...

2008-02-24 @ 11:18:35
Postat av: anja

men shiiiit elin! och du som verkade så pigg igårkväll. herrenadå säger jag bara! vad fasen har du för dygnsrytm normalt? hahahahahhahaaaaa.
ses sen! :D:D pussar

2008-02-24 @ 11:52:07
URL: http://anjavanja.blogg.se
Postat av: Mici

Oh. My. God! Stackare, stackare, stackare. Men kul för mig som fick läsa, haha!

2008-02-24 @ 11:57:00
URL: http://micinic.blogg.se
Postat av: Linnéa

hhahah fan vilken resa då elin!!

2008-02-24 @ 20:29:36
URL: http://aloris.blogg.se
Postat av: anja

SORRY SORRY för idag! :/ hoppas att ni hittade andra offer! puss

2008-02-25 @ 22:57:54
URL: http://anjavanja.blogg.se
Postat av: Elin

hehe, det var en resa att föreviga i bloggen, roligt redan en vecka efteråt ju!

2008-03-04 @ 23:49:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0